fredag 7 juni 2013

Den viktiga styrkan

Igår var jag på gymmet innan jobbet. Mitt favoritgym där det finns både (någorlunda) gott om plats, jättebra utbud av den typ av redskap jag gillar (skivstänger, kettlebells, medicinbollar, boxar, TRX, bollar etc) samt inspiration i form av, ja, helt enkelt en inspirerande miljö.

Först hade jag tänkt springa ett par kilometer på bandet som uppvärmning, men sedan kom jag på att jag hade lite ont om tid så uppvärmningen fick ske i styrkeform istället. Jag valde att enbart använda mig av kettlebells och körde följande:

Svingar
Clean & press
Sumosquats
Tåhävningar
Raka marklyft
Knäböj
Utfall med bakre foten på box
Stående flies för baksida axel
Renegade rowÄn så länge känner jag mig ungefär lika stark som vanligt. Även i bålen faktiskt. Ingen tendens till magmuskelseparation ännu. Jag kände efter senast igår och det kändes exakt som alltid. Men det kommer väl antar jag och då får jag skippa vissa övningar helt enkelt. Utfall är jag lite sparsam med men jag gillar dem och kör ibland så länge det känns bra. Och superstrikt teknik är det som gäller! Får jag minsta tendens till fogkänning, då eller någon annan gång, är det dock slut med dessa.

Idag har jag lite träningsvärk i baksida lår, rumpa och baksida axlar men mindre än väntat. Om det är finväder imorn packar jag nog ner TRXen och springer till något utegym och kör mer styrka. Det är roligt just nu!

4 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Styrkan är ju viktig - och maten likaså - som jag ser det.

Unknown sa...

men hur kan man känna det? jag har ingen aning! tränar du fortf magmusklerna och hur i s f? hjääälp!

Löpning & Livet sa...

Jonna: Ligg på rygg och gå upp i en Crunch. Lägg två fingrar i navelhöjd, pekandes nedåt. Om mellanrummet är större än 2cm/2fingrar är den raka bukmuskeln separerad och du bör undvika övningar som tränar just denna.

Ja, jag kör mag/bål-övningar men jag kör sällan övningar som enbart aktiverar de yttre magmusklerna i vanliga fall heller. Mestadels kör jag olika typer av stabiliserande övningar som främst aktiverar coren, dvs de inre magmusklerna.

Gör inget som känns konstigt. Blir magen v-formad/konformad när du kör någon övning är det bättre att låta bli.

Anonym sa...

Styrka är viktigt! Skönt att det känns bra fortfarande. :-)