fredag 7 juni 2013

En solig vagnlufsarmil

Hårspänne i luggen och "klocka" på armen precis som mamma. Viktigt när man ska ut å pinga!

Nu är det verkligen sommar. Sådan där skön sommar. Innan pollenallergin däckar mig, kroppen svullnat upp överdrivet mycket och det är lagom varmt. Just nu. Jag måste njuta, njuta, njuta.


Så jag njuter. Av att jag orkar, av att jag kan. Av solen och av livet som trots allt är väldigt bra större delen av tillvaron. Av att min kropp funkar som den ska och är stark.


Det går inte särskilt snabbt att springa med en runt femtonkilos tvååring i en (visserligen ganska lätt) vagn och därutöver ett par liter extra blod cirkulerandes runt i kroppen samt typ åtta tio kilos "övervikt". Men det gör inget för jag kan. Det går framåt. Och det känns förhållandevis lätt.


En lagom varm stekande sol, kvittrande fåglar och kluckande vatten. Samt en tvååring som rabblar upp fordon och djur vi möter. Flåsig andning då det lutar uppför och ett hårt arbetande hjärta när jag gående (!) sköt vagnen framför mig uppför monsterbacken upp från Årstaviken.


Via mataffären för att köpa iskall återhämtningsdryck med jordgubbssmak som jag helt plötsligt fick ett jättesug efter. Och vattenmelon. Men av hann jag inte äta många bitar innan tvååringen slurpat i sig det mesta.
 

Smart med shorts med inbyggda tights. Då känner man inte när shortsen kasar upp sig! 

Väl hemma stannar jag klockan på prick tio kilometer och vi leker en stund i sandlådan och dricker iskall återhämtningsdryck och äter vattenmelon. Och gräver lite, men mest kör vi traktor.

2 kommentarer:

Unknown sa...

ja den bästa sommaren är verkligen nu, det kan nog bli tuffare mot sensommaren när vi blivit stora och det blir värmebölja..? nu är det dessutom inte så mkt flygfän.

vilken bra tid ni fick du och Sixten! Så bra kämpat! och vad skönt efteråt, åh vad jag kan sakna känslan efter ett sånt löppass.

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Vad rolig han är, Sixten, som vill ha hårspänne och klocka på armen!

Visst är det njutbart ute nu och underbart att du kan springa och träna på så bra!

Kram