söndag 23 juni 2013

Badspring

Efter två dagar som visserligen har innehållit en del rörelse, men inte någon träning, var vi väldigt sugna på att springa idag. Vi var också sugna på att bada (särskilt den minsta) så vi slog helt enkelt ihop dessa aktiviteter.


Vi packade ryggsäckar och vagn fulla med badkläder, handdukar, lunch och fika och gav oss av. Eftersom jag är lite svagare och långsammare än vanligt nu fick Martin ta vagnen större delen av sträckan, men där det var någorlunda platt eller nedför tog jag över ibland.


Första biten är asfalt och där rullar ju vagnen hur lätt som helst men mot slutet är det grus och en bit rätt kuperat. Så även om det började mulna på var vi varma och sugna på ett dopp när vi väl var framme. Vi var dock inte lika kaxiga som Sixten så det tog ett tag innan vi vågade oss i. Eller vi och vi, det var faktiskt bara jag som vågade doppa mig. Martin badade bara benen den fegisen.


Sixten badade dock så det räckte för oss båda och det var som vanligt inte lätt att få upp honom. Och han hann knappt äta upp förrän han skulle hoppa i igen. Då hade det dock blivit helt igenmulet så något mer badande blev det inte för min del. Inte mer än benbadande i alla fall.


Det var lite tungstartat när det var dags att springa hem igen med magarna fulla av pastasallad, bröd, bulle och kaffe. Men efter några minuter kom kroppen faktiskt igång och det blev en längre tur än jag först tänkt. Sista biten valde jag dock att gå med Sixten medan Martin tog en omväg för att få till ett lite längre pass. För mig slutade det hela på knappt 11km och det är jag mycket glad över. Sixten var dock lite missnöjd och tyckte jag skulle springa hela vägen hem. En bra hejjarklack det där som antingen säger "heja mamma/pappa" eller "spinga" när man börjar gå.


Väl hemma blev det dusch och tupplur och nu på kvällen har jag varit iväg på en Body Balanceklass. Bästa avslutningen på en bra dag. Nu är det bara ett riktigt gott kvällsmål som saknas. Och det ska fixas nu!

3 kommentarer:

Unknown sa...

vilken dag! åh vad jag hoppas få en hel del sådana dagar vid sjön på semestern... med fikakorg, lunch, bulle o kaffe, bad, bok osv. Badade i torsdags men fick ju sen örstopp, så nu vet jag inte om jag vågar mig på att doppa helt... jodå... men vara noga med att tömma öronen på vatten sen!

du - en fråga! har för mig att du skrev i ett inlägg att man skulle undvika övningar där magen blir typ konformad. när jag nyss prövade en plank-variant (stå på knä och lyfta upp knäna) så blir ju magen konformad typ, är inte det bra? såg den övningen som tips på gravidträning, stärka bäckenbotten men blev lite fundersam. kram!

Löpning & Livet sa...

Har du en magmuskelseparation? Plankan är en bra övning (ffa i dynamiska former), men den ställer höga krav på både bäckenbotten (pga ökat buktryck) och ländrygg. Känner du att du börjar svanka kan du testa att gå ner på knä men om det fortfarande är tungt är det bättre att välja en annan övning. Om magen blir konformad och du vet med dig att du har en separation eller helt enkelt är för svag för att orka hålla in magen (ja lite får den såklart bukta ut när man är gravid) så kör andra övningar.

Anna (Orka mera) sa...

Vilken fantastisk dag! Det bästa av allt liksom!