onsdag 12 juni 2013

Jag vill utöka min kunskapsbank

Jag älskar att plugga och att lära mig nya saker och vill ständigt fylla på kunskapsbanken. Målet är att gå minst någon utbildning per år vilket jag också gjort de senaste åren. Problemet är att det finns så himla mycket jag vill göra och vill lära, men lite för lite tid och framförallt lite (mycket) för lite pengar.

Att läsa distanskurser på universitetet är dock gratis och jag ska sätta mig ner och kolla över nästa vårs utbud. Jag känner att jag vill fräscha upp och eventuellt fördjupa mig inom en del av de ämnen jag läste under min utbildning. För även om jag givetvis försöker hålla mig någorlunda uppdaterad så tappar jag kunskap när jag inte kontinuerligt och dagligen jobbar med det. Visst har jag stor användning för mina kunskaper både i mitt vanliga jobb och självklart i mitt vidsidanavjobb, men det blir inte riktigt samma sak.

Universitetskurser i all ära. Men det finns så mycket mer spännande jag vill sätta tänderna i och jag vill verkligen utveckla mitt egna företag och då är det alltid bra med specifika papper på sådant som jag kanske egentligen redan kan (lärt både genom utbildning, egen erfarenhet och praktiskt arbete) men jag behöver också fördjupa kunskapen inom vissa områden för att känna att jag verkligen kan stå för det jag lär ut.

Jag gillar verkligen att instruera grupper och jag ser fram emot när det är läge att återuppta detta. För det kommer komma en tid då jag känner att det är dags. Men jag brinner ännu mer för personlig coaching och det är nog det jag prioriterar först. Steg 2 på Running Sweden och PT-schools löpcoahutbildning är given. Dock kommer jag förmodligen inte ha kunnat återuppta löpningen tillräckligt mycket när den går nästa gång i november så den kommer få vänta tills i vår. Jag skulle också vilja gå någon mer utbildning inriktad på funktionell styrketräning i någon/några former. Det som finns i tankarna är utbildningar inom TRX, kettlebells och utomhusträning. Har du några tips på bra kurser/utbildningar? Jag skulle också gärna utöka mina yogakunskaper och gå någon typ av utbildning där med. Tips?

Jag tror däremot inte att jag kommer att gå någon regelrätt PT-utbildning. Dels för att jag då kommer få lägga så ofantligt mycket pengar på något jag redan läst på universitet (organisk/biokemi, anatomi, fysiologi, träningslära, näringslära etc. Det är ju givetvis aldrig fel med repetition men inte till vilket pris som helst.) och dels känner jag (Rätta mig om jag har fel!) att de utbildningar som finns idag främst verkar vara inriktade på gymträning och det är inte där jag vill vara. Jag vill vara bredare men med ett fokus på löpning och funktionell styrka och rörlighet just för detta ändamål.

Jag kan även tänka mig att gå ytterligare någon utbildning inom träning under och efter graviditet då jag känner ett behov av vara med och förändra inställningen till detta. Även om fler och fler inser att det (vid en frisk graviditet) bara är positivt för både mamma och barn att mamman tränar så finns det mycket att jobba på!

Så. Nu vill jag ha alla tips, råd och förslag vad gäller utbildningar! Korta som långa, billiga som dyra, universitet som privat. Ös på bara!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Jag ska gå löpcoach steg 2 i november, synd att du inte kör den också då! Hade ju varit skoj! I övrigt inga direkta tips på utbildningar, men som du säger det finns ju hur mycket som helst att läsa om man vill/ har tid/pengar mm.

Anonym sa...

MAQ är ett måste! Sedan vill jag själv gå Johanna Anderssons Global Yoga. Hon är magisk! Spartans Kettlebell är den bästa av de kettlebells-utbildningarna/workshops jag gått.

Löpning & Livet sa...

tack för tipsen!