måndag 24 juni 2013

Ny vecka i dubbel bemärkelse

Det var inte direkt någon som studsade ur sängen i morse. Både jag och Sixten sov igenom Martins alarm och Sixten sov igenom mitt. Vi längtar nog alla efter semester och sommarlov nu. Martin och Sixten har bara två veckor kvar medan jag har ytterligare en. Jag tror aldrig jag känt ett sådant stort behov av semester som nu. Säkert har det mycket med graviditeten att göra men kanske också att det här första året med förskolepussel märks av. Men nu är det bara att bita ihop och ha kul de här sista veckorna.


I och med att det är måndag är det även ny graviditetsvecka. Vecka 25 (24+0) inleds idag och vad passar då bättre än att börja med spring?! Dock liknade det inte så mycket spring just idag. Det var riktigt tungt faktiskt. Gårdagens nästan 11km ihop med tryckande värme och gravidsvullen kropp rimmar ganska dåligt med spänstiga springsteg. Några korta små promenadpauser blev det således men det gör verkligen ingenting. Precis som vid förra graviditeten känns det lite som att efter vecka 25 är allt spring som blir lite bonus. Jag både tror och hoppas att det kommer bli ett gäng veckor till, men det där går aldrig att veta säkert. Något som är säkert är dock att det är dags att påbörja jobbdagen nu. Nedräkningen har startat.

8 kommentarer:

Mia sa...

Oh det är så härligt att följa detta :) Alla fina minnen <3 Kommer fortfarande ihåg min sista riktiga löprunda under grav. Det var i Uppsala, svinkallt ute, jag sprang i stan med en urinblåsa som höll på att sprängas. Fina minnen... :)

Tilda sa...

Hej!
Jag är gravid i vecka 24 idag(23+0) och försöker att hålla igång med löpning och ta mig ut minst 3-5 ggr i veckan... Du verkar springa en hel del på morgnarna/förmiddagarna, är det innan frukost då?? jag älskar att springa innan frukost men har inte gjort det under graviditeten...

Löpning & Livet sa...

Mia: Ja det där med kissnödigheten är ju en grej för sig :) Fast jag lider inte så mycket av det just nu faktiskt.

Tilda: Det stämmer. Mest för att det är då jag har tid, men också för att det är då jag är piggast. jag äter dock frukost som vanligt först (och sedan igen efteråt). Under min förra graviditet sprang jag dock före frukost, men såg till att äta något litet (har för mig att standard var ett glas nyponsoppa och ett ägg) innan och sedan vanlig frukost efter. Lycka till med både löpning och graviditet!

Louise sa...

Vilken cool bild! Och härligt badspring igår - tycker att det är fantastiskt att du har så mycket ord som du har! Men mkt förståeligt att sommarsemestern är efterlängtad! :-)

Louise sa...

Ork menar jag förstås! :-) Ord har du också, men det är mera vanligt... ;-)

Lisa B sa...

Jag är så imponerad (och lite avundsjuk) av ditt springande Andrea! För min del har det inte funkat särskilt bra på några veckor nu. Men det är väl bara att gilla läget antar jag. Hoppas du får ytterligare några lätta löppass!

Löpning & Livet sa...

Löplust: Jag gillar både ord och ork :)

Lisa: Jag förstår nog hur det känns tror jag. Inget roligt när det man älskar så mycket inte går. Även om det är för typ den bästa grejen i världen. Men i höst tar vi igen allt med råge. Jag hoppas på dejter med bäbisar och springvagnar!

mikael sa...

Imponerad över din framfart i löparspåret och på gymmet! En förebild för mammor och föräldrar överhuvudtaget. Tid finns bara man är villig att prioritera och planera. Hejja dig!