tisdag 26 februari 2013

Latmask på ingång

Det händer jätteofta det här. Fenomenet med att jag blir lat av att träningsvila två dagar i rad. Eller, kanske mer när jag vilar från spring i tre dagar på rad. Yogade ju igår, men det krävdes ju också en del kraft för att ta mig i kragen. En vilodag känns i princip alltid bara skönt. Två och fem också, men däremot är det väldigt segt att komma in i den vanliga lunken igen.

Jag är en i grunden väldigt lat person. Jag vardagsmotionerar inte särskilt mycket (Förutom när jag var föräldraledig, då gick jag mycket promenader med vagnen) och gillar att vara hemma på kvällarna. Ännu latare blir jag när rutinerna frångås. Som idag och imorn exempelvis. Jag är inte i butiken utan på möten på kontoret i två dagar. Andra tider, inte som vanligt. Jag slutar visserligen tidigare och hade planerat att springa, helst ett intervallpass, direkt när jag kom hem, men nä. Orkar inte. Vill vara hemma. Är trött. Vill mysa. Det är kallt och tråkigt ute. Jag stannar hemma. Gör ett nytt för sök imorgon men någonstans känner jag att det kommer sluta på samma sätt. Fast vad gör det? Det var ett bra tag sedan jag hade så många vilodagar på rad och även om jag tränat lite mindre det senaste i och med slitigt underlag så kan det bara göra gott. På torsdag är jag åter i butik och tillbaks i mina transportlöpningsrutiner. Eller nästan iallafall. En lite annorlunda dag med först hemgång vid 14 för att sedan behöva vara tillbaks för ett event på kvällen, men spring till jobbet ska det iallafall bli. Och sedan långhelg med besök av mamma. Då ska det bli spring minsann. Så jag latar mig ett par dagar nu jag.

8 kommentarer:

Tove sa...

Haha, Andréa! Du skriver kul! Även om du vilar verkar du vara en sån med massa löpning på lager i benen, som du kan plocka fram när latmasken vilat klart. Ha det så mysigt!

Anonym sa...

Känner så väl igen mig. Jag är också lat i grund och botten. Men när jag kommer iväg och tränar då är det fullt ös (eller ja, inte alltid men).

Däremot är jag dålig på vardagsmotion. Gå promenader är ju sååå tråkigt. :-P ;-))

Unknown sa...

hihi jag är också en latmask, känner igen det där när man varit sjuk eller vilat flera dagar och liksom nästan vänjer sig vid det...

Saras Träningsblogg sa...

Man måste ju få lov att lata sig lite ibland :) Det är du värd!!

Löpning & Livet sa...

Vad skönt att höra att det finns fler som är som jag :)

Mia sa...

Nä du Andréa. Jag hinner med fler blogginlägg innan bebis :)

Alltså den där latmasken drabbar mig numera alltid på helgerna. Fast det är nog lika bra eftersom jag är så rastlös i övrigt :)

Bubblan Börs sa...

Känner oxå igen det där. Det kan vara svårt att komma ut men när man väl genomfört sin runda så är man så nöjd. Och så är man igång igen :-)

Merve selim sa...

Thank you for everything . indeed I found a lot of things to read on this blog . Thank you . you do a great work here to post a nice blog . Really i like your blog . I will follow your blog.on blog. Thanks a lot for useful , information and blog . That's very nice.