söndag 10 februari 2013

En helt (o)vanlig söndag

Söndagar brukar vara synonymt med långpass för det mesta, men seriöst. Den där snömodden håller på att döda mig. Visst, jag älskar vinter (förutom just modden) och det är ju bara att ta det lugnt och kanske springa efter tid istället för efter distans, men ändå. Eftersom jag som sagt förmodligen inte kommer att genomföra någon mara (i alla fall inte under den första halvan av 2013) och det längsta lopp jag är anmäld till än så länge är Göteborgsvarvet känner jag att jag faktiskt inte behöver tvinga mig till långpass som jag inte är sugen på. I alla fall inte just nu. Visst, det brukar ofta kännas hur bra som helst när jag väl är ute, men jag bara kände att idag kommer det bli fruktansvärt. Jag vet hur underlaget var igår och det lockade inte det minsta. Dessutom är benen trötta efter gårdagens urladdning. Ibland glömmer jag att jag ofta springer 13-16km om dagen. Om än uppdelat på två pass. När det blir så tufft som igår så sliter det på mig. Jaja, nog med bortförklaringar. Största anledningen var att jag inte ville. Punkt.


Vad jag däremot ville var att köra ett styrkepass i mina nya fina tights och mitt nya matchande linne. Dessutom hade jag råkat matcha naglarna med det turkosa i linnet och med den ena kettlebellen.Så här såg dagens pass ut:


Det tog exakt 40 minuter och var sådär lagom tufft. Gissar på lite träningsvärk i bålen. En nygammal favorit är utfall åt sidan med rotation. Det bränner i axlarna mot slutet när jag håller 12kg klot framför mig men det känns liksom bra. Kul multiövning.


Annat jag har gjort idag är att baka en ny omgång cupcakes (En viss toddler fyller snart 2...), promenerat till ett bra fik i andra änden av Årsta, druckit kaffe och ätit snickerskaka och så tog jag mig en tupplur när Sixten sov sin lur. Så var veckans enda lediga dag snart slut, men bara fyra dagars jobb innan fyra dagars ledighet! Lite extra sådär mitt i vintern. Lyxigt.

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Verkligen rena farinsockerlöpningen nu. Måste ändå kännas väldigt annorlunda att inte ha en mara inplanerad... men smart att variera distanser och springa/träna det du känner dig sugen på nu.

Galet snygga tights!

anneliten sa...

Ibland ska man tvinga sig och ibland ska man låta bli att tvinga sig. Ibland går det av sig självt. Själv har jag ju en mara och en tjejmara (53 km - huh) bokad, så jag tvingade mig ut igår fast jag visste att det skulle bli lite eländigt.

Annoula sa...

Diggar dina cupcakes!

Och tightsen! Niiice!

Lisa sa...

Fasen vilka snygga träningsbyxor! Och lika snygga bakverk:)