lördag 9 februari 2013

Cupcakes och fartleksstege


Igår fick jag ett sådant sug efter att baka cupcakes. Det verkar ha blivit något slags tradition att göra det vid den här tiden på året. Inför allahjärtansdag för två år sedan, då jag gick hemma och otåligt väntatde på Sixten, bakade jag. Sedan exakt sama variant förra året och nu efter ett annat recept. Goda! Martin hade dock köpt med sig semlor hem men jag lyckades klämma i mig semlan plus nästan en hel cupcake (plus smet såklart..). Jag gjorde dem tack och lov ganska små. För de är mäktiga som bara den.


 

 

Idag stod som sagt intervaller på schemat. Men eftersom det snöat en massa ny snö och det därmed skulle gå långsamt och det skulle bli stressigt att hinna med tillräckligt lång ståvila mellan intervallerna, modifierade jag om till fartlek. Jo för jag hade en jobbtid att passa alltså. Så muycket till fart blev det inte men pulsen fick jag minsan upp ändå. Lite "lustigt" att jag fick kämpa som satan för att ens komma upp i mitt marathontempo... Förlåt snön men jag börjar tröttna nu. Jag vill kanske skiljas till och med. En stege blev det iallafall. 1000-800-600-400-200 m med hälften så lång vila mellan. Dödsjobbigt. Helt sjukt. Men efteråt känns det ju bra.

 

När det vara som tuffast kunde jag inte tänka på något annat än den varma chokladen som väntade på mig på jobbet. Den och mackorna och det jag skulle äta som andra frukost. Bra grej det där med två frukostar. Det är ju ltät dagens godaste måltid!

5 kommentarer:

Klara sa...

När du kör fartlek kör du då stå-vila, gång eller lugn jogg mellan intervallerna?
Tack för en inspirerande blogg :)

Löpning & Livet sa...

Under fartlek kör jag joggvila, både när jag kör mer spontan fartlek och när jag kör mer planerad. Tack för fina ord!

Anonym sa...

Ja, snön får gärna försvinna nu. Även om man på något sätt inser att den förmodligen kommer finnas kvar åtminstone 1 månad till...

Vi får tänka på alla muskler vi får av att springa i snö! :-))

Unknown sa...

Gott med fikabröd! Är det till Sixtens kalas du bakar? visst fyller han 2 år snart? eller är jag helt ute och cyklar...?

Löpning & Livet sa...

rund..: ja, man får se det positivt :) Och egentligen är detta min favoritårstid!

jonna: ja, du har koll! :) 18:e feb fyller han 2. Galet.