söndag 7 oktober 2012

Snart slut

Nästa helg går min säsongs sista lopp. Det ska bli jättekul men också skönt när det är över. Som vanligt vid den här tiden på året börjar jag känna mig sliten mentalt. Såklart även fysiskt, men mest är det mentalt. Sett till mängd (och intensitet också för den delen) tränar jag betydligt mindre nu jämfört med i våras. Men däremot har det varit lopp varannan helg nu i över en månad och det sliter såklart. Med start nästa måndag och oktober ut kommer jag passa på att njutspringa så mycket som det bara är möjligt. Iallafall när det är sådär fint och underbart höstigt. Regnar det och blåser är det ju inte fullt lika njutningsfullt. Sedan kommer jag ta en eller kanske till och med två veckor i början på november där jag tar lite paus innan resan mot nya mål börjar. Exakt vad eller vilka målen är är inte riktigt bestämt dock. Jag ska fundera och känna efter ordentligt först, men som vanligt blir det oavsett mål en grundträningsperiod med fokus på distans och (mycket) mer styrketräning som tar vid efter vilan. Helvila blir det förmodligen inte heller, men betydligt lugnare och få eller inga löppass. För att liksom skapa ett sådär stort härligt sug efter att springa igen.

Idag blev det ett kort långpass (nästan så kort att det inte räknas som långpass för mig och min kropp) med lite fart. I början kände jag mig jättepigg och kunde utan problem hålla ett bra tempo (typ snabbare än den där så kallade snabbdistansen i torsdags...) men någonstans efter 15km bara tvärdog jag. All kraft rann ur mig och resterande 3km gick segt segt. Väl hemma och duschad kände jag en förkylning komma smygande. Försökte mota undan med massa mat och tro det eller ej så känns det bättre nu. Men helt säker på att jag klarar mig är jag verkligen inte.

10 kommentarer:

i min lilla lilla värld sa...

Tycker du är grym!!! Både fysiskt och psykiskt är det en stor press med många tävlingar

Anna (Orka mera) sa...

Håller tummarna för att du lurade förkylningen! Att vara förkyld är nämligen gris-trist... jag vet ALLT om sånt :)

Ladda nu rejält inför sista tävlingen! Kör så det ryker om sulorna på raceday, och belöna dig sedan med lite härlig feelgood-löpning efter det!

Ann sa...

Jag ser oxå fram emot att få avsluta säsongen nästa helg, förhoppningsvis hyfsat nöjd den här gången. Ska bli ljuvligt att bara lufsa omkring lite hur som helst, skifta träningsupplägg och läka ihop till nästa säsong.

Trevlig söndagkväll på dig! Nu ska jag ÄNTLIGEN sätta tänderna i din LL-story. Kram!

Elina (flinaochspring) sa...

Du är ju grym!! Vilket blir ditt sista lopp för säsongen?

Ingmarie sa...

Stay healthy!

Johanna sa...

Håller tummarna att du förblir frisk! Och hejaheja, sista biten!

Anonym sa...

Så nära säsongsmålet nu. Förstår att du är mentalt sliten! Skönt med ett litet break sen. :-)
Och krya på dig. Eller ja, hoppas att du FÖRBLIR frisk rättare sagt!

Löpendorfiner sa...

Imponerad av mängden tävlingar som du deltar i! Själv har jag redan börjat mysjoggandet efter lidingö, snart är du åxå där :-) Lycka till på tävlingen, kommer gå finfint!

Annie sa...

Hade så gärna varit där och hejat på dig igen!

mikael sa...

Vet inte om jag direkt krossade på LL men jag är nöjd med min tid med tanke pånförutsättningarna. Blev såklart sjuk direkt efter loppet så jag har nog haft min säsongsvila nu :)

Så, snart har jag också litt suäista lopp för säsongen och fokus mot säsongen 2013 börjar. Ska bli riktigt skoj.

Du har haft ett fint år måste jag säga. Nöjd själv?