måndag 29 oktober 2012

En snutt styrka

Idag är jag ledig. Ett bra tillfälle att ta tag i styrketräningen som (återigen...) verkligen har bortprioriterats. Ok, nu har jag ju varit sjuk och det är ju i och för sig inte samma sak som att prioritera bort, men ändå. Först tänkte jag att det ju inte alls är någon idé, att jag lika gärna kan ta tag i det nästa vecka, efter att vi har varit i London och jag är åter i rutinerna. Då när jag till och med ska skaffa ett (tillfälligt) gymkort på ett ställe nära jobbet. (Jag tränar ju gratis på (samtliga) Sportlife, där jag instruerar, men jag inser att jag måste ha det så nära jobbet som möjligt om det ska hinnas med/prioriteras. Hemmastyrka funkar för det mesta bra, men ibland saknar jag skivstänger, att kunna hoppa, tyngre kettlebells etc.) Det där klassiska "Jag börjar på måndag" alltså. Men sådan vill jag inte vara så jag tog ett djupt andetag, satte fast TRX-banden i balkongdörren, drog fram en matta och diverse spännande leksaker som muta till Sixten. Sedan startade jag tabatatimern och körde. Visserligen fick jag "hjälp" av en typ fjortonkilos som hängde på mig då och då, men på det stora hela gick det fint. Djupa knöböj, djupa enbensböj/pisols, brd rodd, bröstpress, dynamisk sidoplanka, utfall och hög planka med diagonala benindrag. Allt med ben, fötter eller händer i TRX-banden.Allt i tabataintervaller (20sek jobb, 10sek vila).

 
Jag gillar verkligen de här tightsen. Eller, egentligen kanske det är underställsbyxor men det struntar jag i. Supersköna! Dock läste jag att Kari Traa tänkt köra någon idiotisk reklamkampanj med ett får som skulle jagas i stan (??!!) så nu vet jag inte längre... Synd på så sköna kläder...
 
 

5 kommentarer:

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Jag älskar också min fjärilströja från Kari Traa, den turkosa vi fick på BBC.
Men när jag läste det där om att jaga ett får i stan som en reklamkupp, så fruktansvärt idiotiskt, vill jag inte stödja dem mer.
Så tyvärr får det bli andra kläder som inhandlas i fortsättningen!
Synd.

Hoppas du har en bra ledig dag!

Jonna sa...

bra kört! de där trx-banden verkar himlarnas bra! kanske ngt att önska sig i julklapp?

anneliten sa...

TRX är bra - när man kommer sig för. Jag är skitdålig på att komma mig för trots att min (eller egentligen min mans födelsedagspresent :-)) TRX hänger framme för det mesta. Det bara blir inte. Men nu blev jag kanske liiite inspirerad i alla fall. Inget Kari Traa för mig dock efter den får-fadäsen. All reklam är inte bra reklam - så dum vill i alla fall inte jag vara.

Ingmarie sa...

bar att de ens funderar på att göra en så korkad grej gör att jag inte ens vill ta i kläderna. men TRX gillar jag. :-)

Johanna sa...

Härligt jobbat! Du är verkligen ingen jag-startar-på-måndag-typ... inte alls! :)

Skönt att förkylningen har gett med sig också!