lördag 27 oktober 2012

Supergod tacogratäng
Kanske inte den allra mest balanserade måltiden vad gäller näringsämnen, men definitivt en hit vad gäller smak. Också en ganska bra pusselbit i den här familjens matliv. Enkelt är det att göra också. Du bara tar en ugnsäker form och fyller upp botten med nachochips (Jag älskar Icas med ostsmak!). Under tiden steker du valfri färs, i det här fallet qourn, och blandar ner tacokrydda och lite vatten. När det puttrat färdigt häller du ner blandningen över chipsen. Blanda ihop en tetra passerade tomater med en burk tacosås/salsa och häll över färsen. Ta fram ekologisk crème fraîche ur kylen och bre ut så gott det går ovanpå färs och tomatsås. Och självklart måste en gratäng ha riven ost på toppen. In på ca 225-250 grader tills osten smält och fått fin färg. Ät med en god sallad. Jag glömde tyvärr köpa ingredienser till en sådan idag så det fick bli råa morötter att knapra på istället.

3 kommentarer:

Jonna sa...

åh vad gott, det var länge sen! tacopaj är också gott tycker jag.

felicia sa...

men alltså jag dog just lite.. jag är tacodyrkare nr 1 och jag smäller av vad gott de lät! :)

Karin sa...

Tack!!! Åt just detta! Gott! Kram!