onsdag 29 juni 2011

Intervaller..

..kan vara varma och dödsjobbiga en helt vanlig dag. En dag där benen känns allt annat än pigga och solen steker redan klockan åtta på morgonen blir de ännu värre. Men jag älskar dem ändå. Framförallt efteråt.

5x1000m på Årstabron. Finfin utsikt över glittrande blått vatten på ena sidan. Mindre fin utsikt i form av fyra stillastående tåg på andra. Och lite kryssande mellan gående, springande och cyklande människor. Men på det stora hela fint. En intervallfart på mellan 4:15 och 4:28 min/km är mer än godkänt med tanke på förutsättningarna. Jag är nöjd. Frågan är bara hur benen ska klara av mammaarmyn. Tur att jag själv väljer hur mycket jag som instruktör är med och kör. Och det blir inte benfokus idag..

I eftermiddag blir det mera bad och promenerande längs vattnet med mamma/mormor och syster/moster.

5 kommentarer:

Jonna sa...

Phuu, det lät jobbigt, och snabbt, och bra! Ska nog försöka kopiera ett liknande intervallpass snart... men hur kollar du km-tid och distans när du springer ute? Jag har ingen sådan klockan... och löpband känns föga lockande nu!

Löpning & Livet sa...

jag har ju gps-klocka. Men annars kanske du kan mäta upp en sträcka via karta? tror det går att göra på hitta.se men annars har ju både jogg och funbeat den funktionen. Fast det gäller ju att man har bra mätpunker då så man vet var man ska börja och sluta iofs.. annars kan du ju lika gärna köra på minuter! kör tex 5min med 90 sek ståvila. så pass långa intervaller bör inte ge dig massa mjölksyra, dock precis på gränsen..

Keron sa...

Ja, Lejonet & björnen har iaf haft stängt under vintern för ombyggnad, vet dock inte hur stort det var innan :P Glassmekkat!

Ann-Sofie sa...

Uh! Låter som du är en grym tusinglöpare! :) åh vad söt Sixten är!

Carina sa...

Tusingar på Årstabron är en klassiker för många! Ett riktigt bra pass är det! Bra!!!