måndag 6 juni 2011

Intervallcomeback

Ja, idag skulle det ske. 4x1000m tänkte jag var en bra början. Och jag laddade upp rätt o-optimalt med att dricka för dåligt, äta lite för dåligt och vara ute i värmen och bli lite lätt uttorkad. Och så var det fortfarande rätt varmt när jag gav mig ut och påbörjade den exakt 3km långa uppjoggen. Men det gick visst fint ändå skulle det visa sig.

Eftersom jag inte sprungit intervaller sedan någon gång i september hade jag inte så stora krav på mig själv. Jag skulle springa 4 intervaller, fram och tillbaka på årstabron som jag hade hört skulle vara ganska exakt 1000 meter (och det var den), jag skulle försöka springa strax under 5-fart utan att vara nära döden, ja till och med under (eller iallafall på) mjölksyratröskeln.

Resultatet blev 4 tusingar som kändes jobbiga men kontrollerade. ungefär 90sek ståvila mellan visade sig vara precis lagom. Bron lutar lite nedåt åt ena hållet och således lite uppåt andra hållet. Dessutom blåste det lite sned medvind på bortvägen, som också var hållet med nedåtlutningen mot slutet och lite sned motvind på hemvägen och hållet med uppförslutet i början. Men! Någorlunda jämn fart ändå, och en bra bit under 5-fart! 4:28, 4:35, 4:20 och 4:27. Jag är både förvånad och otroligt nöjd. Det finns hopp om farten i kroppen trots allt! Det känns som jag tagit ytterligare ett kliv tillbaks till fornstora toppformsdagar. Fint. Under nedjoggen hemåt var jag visserligen rätt trött och hade dessutom fått skavsår på ena foten, men endorfinerna och springglädjen var större. Kärlek.

16 kommentarer:

lina sa...

Wow! Va härligt! :)

Ann sa...

Åh vilken bra tusing-bro! Jag inbillar mig att jag antagligen skulle kuta tusingar oftare bara jag hade en sån bro ;-). GRYMT bra jobbat med farten och jag blev riktigt inspirerad. Lovar att det blir tusingar för mig med i veckan!

Wanja sa...

Haha, jag börjar känna mig "snabb" i mina mått mätt men när jag inser att du sprang 1000-ingar snabbare än jag sprang 150 m intervaller förra veckan då vaknar man snabbt till liv igen!

Grymt jobbat! Jag är imponerad över vilken form du är i så kort tid efter graviditeten!

Fit-Eva sa...

Kan bara säga ett ord: HÄRLIGT!

Annika sa...

Wow! Vilken fart! Och tusingar som låter som det jobbigaste av de jobbiga :)

Lät perfekt med en färdig sträcka att löpa på bron så där.

Lisapisan sa...

Härligt =)

Marre sa...

Underbart! Jag har fortfarande aldrig vågat ge mig på tusingar....

Lisa sa...

Imponerande fart! Riktigt bra jobbat.

Jenny sa...

Du har verkligen kommit tillbaka i rekordfart-imponerande

MarathonJohan sa...

Heja endorfinkickar! Finns det nåt bättre?
Bra löpt! Ta med dig Sixten på tåget till Alingsås och kör intervaller på Mjörnvallen. Fina grejer det...

Löpning & Livet sa...

tacktack, det känns hur kul som helst att jag inte var i riktigt så "dålig" form som jag trodde :)

johan: liite lång tid att ta sig för ett intervallpass, särskilt om man åker sj :)

Sara sa...

Jag måste bara säga att jag är väldigt imponerad av dig! En härlig inspirationskälla :)

Ingmarie sa...

Tjusigt!

Carina sa...

Åh vad härligt!! Tusingar på Årstabron är grymt!! Klubben körde det idag men utan mig då jag är förkyld och var på TSM-träff istället.

Vad roligt att du har en massa fart i kroppen!!! Tror du kommer vara tillbaka förr än du anar!!

Ellinors dröm sa...

Toppen! Härligt att du är på G

Benet sa...

Japp, låter som Äkta Kärlek. Underbart!