måndag 13 juni 2011

TerapiNej, det blev inget kort långpass. Saker drog ut på tiden och saker krånglade. Istället blev det terapispringning. Runt årstaviken. Utan koll på puls. Utan koll på fart. Trycka bort alla lugna låtar. Bara lyssna på tunga låtar. Springa tillräckligt snabbt för att det ska vara snäppet jobbigare än behagligt. Rensa huvudet. Bara springa. Springa. Springa. Tvinga sig att springa ända upp på toppen av den långa, branta, hemska backen upp från vattnet hem. Trots att flåsandet hörs genom musiken. trots att hjärtat pickar jättesnabbt. Avsluta med melodisk synthmusik och öppna dörren hemma som en gladare människa. Kvällens pass gav förmodligen långt mycket mer än vad det korta långpasset hade gjort. Terapi. Och lite puls.

9 kommentarer:

Sofie RW sa...

Löpning är otrolig terapi. Vi pratade om din status på fb "tänk om man kunde vakna lika glad som Sixten..." igår, och konstaterade att det nog vore bra att kunna vakna så :)

Ingmarie sa...

Finns ingen bättre terapi. (Eller billigare)

Karin Engen sa...

Löpning är onekligen bra på det viset, det hjälper mot det mesta! Och precis som Ingmarie säger - det är billigt också. Skönt att det kändes bättre efteråt, nu kan du nog charma ikapp med Sixten :)

Katarina sa...

ÄLSKAR låten!! Tack för tipset! =)

anneliten sa...

Terapi som dessutom är bra för kroppen - dubbeleffekt!

Carina sa...

"Springa av sig" har onekligen fler betydelser!

Jonna sa...

Så sant som det är sagt, och som alla känner igen sig i... löpning och framför allt att vara utomhus en timme bara är så läkande.

female obgyn sa...

I need it at least once a week. It's very relaxing.

Löpning & Livet sa...

löpning är bästa terapin!!