måndag 27 juni 2011

En tur runt Djurgården
Igår var det dags för långpass och på schemat stod cirka 22kilometer. Innan passet visste jag inte riktigt var jag skulle springa men att jag ville se om jag kan bli vän med djurgården. Så jag tog mig en tur dit. Via Hammarby sjöstad, Danvikstull, Slussen och Strandvägen tog jag mig till ön (det är en ö va?) och lyckades ta mig runt utan att varken springa fel eller dö av tristess. Men så sprang ju längs mysiga små grusvägar längs vattnet hela tiden. Bara en endast gång sprang jag fel och hamnade i en återvändsgränd i form av en brygga.

Trots att vädret var minst sagt oberäkneligt med regn, sol, blåst och molnighet lite om vartannat och att benen var lite sega så var det ett rätt så bra pass. Lite långtråkigt en stund när jag fick kryssa bland turister och andra som envisades med att gå fem i bredd och vägra flytta på sig, längs strandvägen och skeppsbron på tillbakavägen bara. Dock nöjde jag mig med de 21,8 kilometrarna som klockan stod på när jag kom till slussen igen. Jag hade skrivit cirka 22 kilometer i träningsprogrammet och skulle jag fortsatt ända hem hade det blivit väldigt mycket längre. Kan ju vara bra att vara lydig och lyssna på coachen (det vill säga mig själv) liksom. Köpte mig tidernas godast iskalla vatten och en snickers och tog tunnelbanan den sista biten. Alldeles lagom.

8 kommentarer:

Jonna sa...

Härligt och imponerande som vanligt! Vad gott med Snickers och vatten efter avslutat långpass.... mmm!

Cath sa...

Oh, jag sprang också runt Djurgården igår, men mitt pass blev bara 13 km... Dock var det ju en ganska gemytlig runda, så det gör jag nog om!

Karin sa...

Klokt val :-)
Du, visst är det du som skrivit artikeln om graviditet och löpning på Jogg? Intressant läsning, men inte är det så att mor och foster delar blod! För isf skulle ju alla barn ha samma blodgrupp som sin mor, och så är ju inte fallet. Fattade jag fel?

Löpning & Livet sa...

Karin: du har rätt, jag uttryckte mig nog lite fel där. Det ska åtgärdas!

LinaTriathlet sa...

Härligt!:) Du är grym med dina långpass!

mikael sa...

Härligt att läsa! Trivs du med allt i Stockholm?
Önskar också att jag kunde vara ännu klokare och lyssna ännu mer på min kropp. Du verkar ha kommit i balans med det

Har du nåt lopp inplanerat? Långsiktigt/kortsiktigt mål?

AKA sa...

Nuuu kommer den tropiska värmen! :)

Västgötskan sa...

22 km = alldeles lagom? He he! Grymt jobbat! Åh, vad jag önskar att jag hade varit samma form som dig redan. :-)