fredag 1 juli 2011

Väder och vilodag

Typiskt att tajma in det lite svalare och mindre stekande vädret just på vilodagen. Nog för att jag då har tid att sitta inne och äta och dricka ikapp lite, men det hade känts ganska bra att få springa ett jobbigt pass utan att bli stekt. Nästan så att jag hoppas på att det svalare vädret håller i sig två dagar till. Eller vi kan säga så här; svalt och molnigt på morgonen imorn. Vid tio-elvatiden kan det bli fint för då har jag förhoppningsvis överlevt mitt absoluta hatpass snabbdistans. Och på söndag kan det få bli varmt framåt eftermiddagen då mitt långpass är färdigsprunget. Så. Vi säger så va? Jag älskar sommaren, men inte när jag springer.

I övrigt funderar jag över om jag inte borde skaffa ytterligare någon grej till mitt hemmagym. Antingen en TRX (dyrt??) eller kanske ytterligare en kettlebell. I nuläget har jag en balansboll, två yogamattor, ett gummiband/exetube (som inte används så mycket eftersom det är svårt att få till ett lagom motstånd) och en balansplatta. Några fler förslag på vad jag kan komplettera med?

5 kommentarer:

mikael sa...

Jag har också en yogamatta, gummiband och balansbräda men funderar på en skivstång och/eller hantlar som jag kan ha i källaren.
Att det ska vara så dyrt med skivstång?

Snabbdistans är ok men 10 km tävlingar är pest egentligen. Du vet att det är järnet i en mil och du kommer vara spyfärdig i mål. Inte särskilt lockande egentligen men fina resultat hägrar :)

Kilometersintervaller är nog mitt hatpass ...

Cecilia sa...

Jag har också funderat på trx till hemmagymmet. Finns en del förslag på hur man kan göra egna på youtube. Har inte testat själv dock... Jag investerade i en spinningcykel för ett år sedan. Det var en bra investering. Ganska dyr kan tyckas, men då jag inte betalar gymavgift så betalade den sig snabbt. Var underbar i vinter när det var -30 grader kallt i långa perioder. En lite billigare investering har varit att bara skriva ned olika träningsprogram och spara. Eftersom jag är dålig på inprovisation är det jättebra för min hemmastyrka (som mest ska stärka kroppen för att må bra och kunna springa).

Marre sa...

Är också sjukt sugen på TRX men det är dyrt och jag vet inte var i hemmet den skulle passa inredningsmässigt. :-) Har ett löpband i källaren som jag ALDRIG använder, sämsta investeringen någonsin. Hopprep har jag börjat med nu, bra och löjligt rolig pulsträning!

Jonna sa...

Ja, urk för snabbdistans! Iaf för 10 km-snabbdistans. Men det känns effektivt :) Annars gruvar jag mig nog mest för typ 400 m-intervaller på bana.

Hrrm... hemmagym. Jag har bara gummiband, hantlar och balansbräda. Skulle vilja ha någon form av bänk + skivstång.

Löpning & Livet sa...

mikael: skaffa några kettlebells ist för skivstång, du kan få ut mycket mer av dem!

ja usch, millopp förstår jag inte varför jag envisas med att anmäla mig till :)

cecilia: göra egna? det kanske vore nåt. får kolla upp! cykel hade också varit nåt, men i nuläget har jag/vi inte plats. Men om vi köper ett hus någongång så ska vi ha ett träningsrum med både löpband och spinningcykel :)

marre: det är dyrt alltså? (har inte kollat) löpband är tråkiga men bra i nödfall. dock inget jag har plats för eller vill lägga pengar på just nu, dock senare :)

jonna: 10km har ag nog aldrig vågat mig på (förutom på tävling då), tror 8 är rekordet :)