lördag 2 juli 2011

Att göra utan att tänka

Det var vad jag fick göra idag. Fast jag var nära att ge upp. Nä, det var jag nog inte egentligen, det är jag alldeles för tävlingsinriktad för. Men det vore att ljuga om jag skulle skriva att det var ett skönt pass jag var ute på imorse. 3km uppjogg, 6km snabbdistans och 2-3km nedjogg stod på schemat och 2km uppjogg, 6km snabbdistans och 2,5km nedjogg blev det. Fast nedjogg och nedjogg. Pulsen var ju minst lika hög som innan trots att jag knappt tog mig framåt. Hej uttorkning. Det var som att springa med en varm fuktig filt framför ansiktet. Från början till slut. Det var nästan svårt att andas. Och i kroppen fanns inte mycket till kraft. Sådana här dagar har den åkt någon annanstans. Det kvittar hur bra jag äter, dricker och vilar. Det går inte. Ibland undrar jag varför jag inte kan vara lite mindre målmedveten och bara springa lite lugnt och fint. Eller inte alls dagar som denna. Men vad är det de säger; det som inte dödar det härdar. Fortsätter den här värmen kommer jag vara odödlig snart.

Nåväl. Lyckades kriga till mig ett snitt strax över 4:45 min/km på själva snabbdistansen. Inte jättebra ens för att vara jag (men inte superdåligt heller), men jag hade ett mycket bättre flyt, bättre rytm, idag jämfört med förra snabbdistanspasset (där det också var varmt, men inte i närheten av dagens luftfuktighet). Det är bra. Jag är nöjd. Jag är bra.

10 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Bra kämpat i hettan och fukten!
Jag svettades så mycket även EFTER mitt pass så även jag kommer nog drabbas av uttorkning senare...

Karin Engen sa...

Klart du är bra, du är asgrym!!

AKA sa...

Riktigt RESORB-väder haha!

Ingmarie sa...

Men Andrea! Du kunde ju visst!!!! :-)

Jonna sa...

Klart du är bra! Oavsett snabba löppass eller ej ;) Grymt jobbat i jobbiga kvava värmen!

mikael sa...

Ofta är det bra att vara tävlingsinriktad men vissa gånger är det fruktansvärt.

Jag tänker alltid att varje pass måste vara kvalitet. Tillåter inte riktigt mig själv att inte varje dag kan vara den bästa.
De dagar det är vilodagar är jobbiga men funkar ...

Carina sa...

Det var verkligen galet varmt och kvalmigt igår!! Tycker du var grym som ens TÄNKTE på att springa snabbdistans!! Bra!!!

anneliten sa...

Om du var i samma Stockholmsvärme som jag är jag djupt imponerad av ditt tempo!

Mia sa...

Idag borde du trivas bättre :) Känns som om hösten har kommit till Uppsala i alla fall...

Bra jobbat i värmen!

Löpning & Livet sa...

tacktacktack för de snälla orden! som vanligt :)