måndag 4 juli 2011

Långpassande upptäcksfärd


Om du klickar på bilden kan du se lite bättre.


Det har jag (bland annat) ägnat mig åt idag. Jag plottade ut en lagom lång runda som delvis gick i områden jag tidigare aldrig satt min fot i. Sedan skrev jag en lång lapp med vägnamn och om jag skulle ta höger eller vänster. Jag fyllde därefter vätskeryggsäcken med vatten, några överblivna godisar, busskort och visakort utifallatt, iphone och ipod med sommarpratare i. Sedan sprang jag iväg. (Efter att ha lyckats tajma in både min egen och Sixtens mat perfekt.) Sval temperatur och inte en endaste solstråle på himlen. Tacksamt en dag som denna. Och jag hittade minsan nästan överallt. Bara vid två tillfällen fick jag vända om och springa rätt. Och så fick jag stanna och kolla kartan ett par gånger. Vad gjorde man innan iphonetiden? En gång lite kortare och en gång lite längre. Och så blev det inte riktigt som jag tänkt mig på slutet eftersom vägen jag ritat på inte gick att springa på och cykelbanan som gick någorlunda längs med inte kom ut där jag trodde. Men med lite fantasi så kom jag upp i nästan exakt samma distans. Fint. Sedan åkte vi till Ikea och köpe matstol till Sixten som blivit så stor att han börjat med små smakisar till lunch och en riktig liten portion gröt till ett av kvällsmålen.

11 kommentarer:

Carina sa...

Det var riktigt skönt väder idag! Perfekt för långpass, typiskt att jag hade lagt in en vilodag precis idag... :)

Vad kul med ett litet miniäventyr! Passa på att se lite nya omgivningar och så.

Innan iPhone... fanns det en tid innan ;)

MarathonMia sa...

Ja idag var det verkligen perfekt långdistansväder! Du lyckades tajma in det med :) Sightseeing by joggingshoes är det bästa sättet att lära sig hitta. Tror jag.

LinaTriathlet sa...

åh vad roligt med en upptäcktsrunda! :) Kul och se lite nya ställen! Bra hittat och bra jobbat! :)

Ingmarie sa...

Det där är ett perfekt sätt att lära känna sin omgivning på! ocvh att lyssna på "Sommar" gör ju inte det hela sämre. Jag är överlycklig över att det går att ladda ner programmen så smidigt. perfekt ressällskap!

Fit-Eva sa...

23 kilometer - nice!

Marre sa...

Vilket äventyr!

Jonna sa...

Superlångt och superbra ju! Vilken modig och fiffig utflykt!

Lisa sa...

Vilken trevlig blogg! (har last en del men inte kommenterat mycket:) ) Harlig runda, forbi mina kavrter i herrangen!

Löpning & Livet sa...

carina: perfekt springväder!

mia: visst är det!

lina: ja, tiden går mycket fortare än när man springer på de gamla vanliga vägarna :)

ingmarie: bra kombo!

eva: yes :)

marre: ett litet miniäventyr iaf :)

jonna: tack! :)

lisa: tacktack!

AKA sa...

Braa jobbat! Och ändå ha energi kvar till IKEA! ;)

Springjonas sa...

Roligt - du sprang förbi alldeles utanför knuten där jag bor (Långbro park). Kul att springa på okänd mark - jag brukar testa att springa vilse med flit ibland på långpass, så vet man aldrig var man hamnar (extra viktigt att ta med busskort om man hamnar alldeles för långt bort :)

Jonas, som nyss upptäckt din blogg