lördag 23 juli 2011

Intervaller, återhämtning och hår

Ja det känns ju helt sjukt att blogga om obetydliga saker som löpning och frisyrer en dag som denna. Norge känns nästan som hemma. Jag är uppväxt mindre än en timmes bilfärd därifrån och att något så obegripligt sjukt kan hända så nära är skrämmande. Och naturligtvis oerhört tragiskt. Jag mår fysiskt dåligt.

Jag skaffade ny(gammal) frisyr igår..

Men livet går ju vidare ändå och mitt med bland annat en intervallpyramid på förmiddagen och en återhämtningsjogg på eftermiddagen. Intervallerna gick fint. Jag körde 100-200-400-800-800-400-200-100 meter med 100 meter gåvila mellan. Tanken var att hålla ungefär samma fart genom hela serien vilket betyder att de korta kändes lättlätta, fyrahundringarna helt ok och åttahundringarna jobbiga. Inget maxande dock, för imorgon är det långpassöndag. Jag tänkte mig ett tempo på mellan 4:15 och 4:30, men i verkligheten landade jag på mellan 3:50 och 4:15 så det gick ju sådär med den planen. Glädjande dock, för andra åttahundringen gick i 4:06 utan att jag var helt slut. Trevligt.

Nu ikväll återhämtningsjoggade jag drygt 6 kilomter så nu är benen glada och nöjda och laddade inför morgondagen då jag hoppas kunna få till ett långpass över 25km.

Skrivet på min Iphone

8 kommentarer:

Jonna sa...

Åh så fin du blev i håret!

Och vilken serie, och vilken fart, du är snabb du! Lycka till på långpasset i morgon.

Jonna sa...

Och jag känner precis som du, det känns så fjuttigt och ytligt att skriva om annat, när tankarna finns i grannlandet. Det drar liksom som en mörk slöja förbi varje gång tanken nuddar vid det ofattbara och hemska.

Annika sa...

Det är verkligen jättehemskt i Norge. Dödstalet bara stiger... uscha. Men likväl är du förbannat snygg i den frisyren :) Och snabb.

Lina sa...

Bra jobbat med intervallerna!

Ingmarie sa...

Ja livet går vidare trots allt... Men det ger perspektiv och plötsligt blir mjölksyran mer uthärdlig. ;-) Snygga intervaller! (P.s. jag kör ana på torsdag igen om du/ni är sugna... :-) )

Löpning & Livet sa...

jonna: tack!

annika: fruktansvärt.. men tack för firsyrberömet :)

lina: tacktack

ingmarie: ja, man borde njuta mer av mjölksyran :) vi är bortresta en vecka nu men kanske veckan efter!

Karin sa...

två pass på en dag är alltid hardcore!

LinaTriathlet sa...

Skriver två ord på S: Snygg och snabb!! :)