torsdag 8 augusti 2013

Vädret och livet och annat

Alltså, det är ju dumt att klaga egentligen. Men. Nu börjar jag längta efter lite svalare väder. Det har gått förvånansvärt bra att hantera värmen ändå, jag trodde nog att jag skulle svullna upp mycket mer än jag gjort och tycka att det var jobbigare än jag gjort. Men. De senaste dagarna har jag börjat lida lite trots allt. Först var det ju jättevarmt, närmare trettio grader och stekande sol. Men det gick helt ok. Däremot har de senaste dagarna bjudit på tryckande kvav värme, om än växlande molnighet (tack och lov). Inte kul. Jag svettas konstant och känner mig som en flodhäst som längtar efter vatten och svalka. Dessutom har jag varit ensam med Sixten sedan igår och därmed inte haft samma möjlighet till vila. Förutom när han sovit sina middagslurar, då har jag också sovit.

Nä, jag har lite tappat orken. Och på måndag börjar jag jobba igen. Sex veckor. Om det fungerar. Sedan är det dags för ledighet igen. Långledighet. Om vi nu ska kalla det ledighet, men det tycker jag nog. Utan att veta hur livet kommer te sig med två barn... Det känns som att det kan komma att bli lite stressigt när Martin börjar jobba igen efter de första veckornas ledighet och jag ska klara av att transportera Sixten till föris och samtidigt tajma amning och allt med den nya bäbisen. Vi kommer gå kvar på den gamla förskolan ytterligare ett år vilket innebär att vi får åka kollektivtrafik en bit varje dag. (Därmed försvann drömmen om en racer i och med att vi fått köpa en syskonvagn. hade vi bott kvar hade det förmodligen funkat med enkelvagn(ar), ståbräda och bärsele, men det känns inte så roligt att hantera en rymmande 2,5-åring samtidigt som nyfödingen skriker... Racer får det bli en annan gång.) Det ska bli intressant att se hur (om?) det kommer att fungera.

Jag hade tänkt mig yoga eller Body Balance nu på kvällskvisten, men nä, jag orkar inte. Eller vill inte. Så jag jobbar lite med löpcoachingen och äter choklad istället. Ja, chokladen hade jag förmodligen ätit i vilket fall, men det är ju bra att få lite nytta gjort. Imorgon eftermiddag tänker jag ta mig några timmar på egen hand. Då får de andra klara sig själva medan jag kollar i affärer och gymmar. Eller vad jag nu kan tänkas vara sugen på. Men jag tror det lutar åt shopping och styrketräning.

2 kommentarer:

Unknown sa...

word..! Värmen gick rätt bra särskilt när jag fortfarande var ledig, men sista veckorna har jag tyckt att det varit riktigt jobbigt, svettats mkt, sovit sämre, svullnat i händer o fötter. Kylan sista dagarna är såå efterlängtad :)

ni kommer klara storfamiljslivet lysande! vet inte vad anledningen är att ni behåller samma föris men kanske är bra att det blir en förändring mindre? Sixten kommer nog "växa" massor när han blir storebror. och nu har ni vanan inne!

Löpning & Livet sa...

Främst för att vi trivs så bra och inte har hunnit (prioriterat...) att kolla upp nya lika bra i området. Dessutom är det förmodligen svårt att få plats så snart ändå. Men ja, det känns skönt att det blir en förändring mindre för Sixten. Det har varit lite förvirrat för honom den senaste tiden :)