torsdag 29 augusti 2013

Bålstabilitet

Även om det är trångt i magen och det stramar och drar väldigt mycket i magmusklerna till och från, så är en bra grej med att jag ännu inte fått någon separation mellan de raka bukmusklerna att jag fortfarande är relativt stark och stabil i bålen. Självklart är just raka bukmuskeln lite försvagad, det känner jag när jag exempelvis ska resa mig rakt upp från ryggliggande. Men inte så konstigt med tanke på att muskeln tänjts ut rätt mycket. I övrigt känner jag mig faktiskt inte så mycket svagare än vanligt. Ganska stark alltså. Det betyder att jag fortfarande kan köra rätt avancerade styrkeövningar. Eller, avancerade och avancerade, övningar som involverar hela bålen samt ställer stora krav på stabiliteten är en bättre beskrivning.

Typ live. Planka med alternerande benlyft. med underarmarna på/mot bollen. Bra övning.

Idag fick jag till ett pass innan jobbet med fokus på just bål och bålstabilitet. Samtliga övningar förutom uppvärmningen involverade bosuboll eller balansboll. I övrigt diverse (lättare) hantlar samt 2 kettlebells på 14kg vardera. De flesta övningarna utfördes ståendes på bosubollen men en del involverade istället balansbollen på ett eller annat sätt. Och så "kom jag på" en ny övning. En jättebra. Den kanske redan är uppfunnen och till och med har ett namn, men det är inget jag vet något om. Det är en bålrotationsövning som det nog är lönlöst att jag försöker förklara med ord. Men den kändes riktigt bra. Kanske kan jag filma den någon gång om jag har sällskap på gymmet.

Lite olika bollar. Kulor.

För övrigt kan jag berätta att jag köpt massa nya teer idag. Det betyder att jag härmed har bestämt att det är höst. Även om jag dricker mycket te året runt så är det ändå något visst med mörka höstkvällar och te i mängder. Ett bra tecken är det där teinköpet. Särskilt detta år då det händer en speciell grej just på hösten. Snart är det oktober och då är det dags.

5 kommentarer:

Caroline - Klara,färdiga,Spring! sa...

Grymt ju! Så härligt att du känner dig så stark.
Det gör inte jag:)
Har fått mer eller mindre träningsförbud nu pga blodtrycket, men kör ändå liiite lätt styrka med kroppsvikt i smyg:) Som inte gör att pulsen rasar.
Men nu är det inte långt kvar!

Rund är också en form! sa...

Älskar nedersta fotot! ♥ Hihi!
Hur gulligt som helst (hälsar en träningsnörd som fått tre barn). ;-))

Kram M

Malin sa...

Grymt att du känner dig så stark. Jag tyckte jag blev försvagad rätt tidigt i magmusklerna. Har precis nyligen känt av en separation av musklerna men dröjde väldigt länge.
Snart ny månad och ännu närmare :)

Unknown sa...

vilka fina bollar, allra finaste såklart den du har på magen!

Löpning & Livet sa...

Carro: trist med träningsförbud, men nu är du ju snart tvåbarnsmorsa! :)

Malin: :)

Malin: jo, visst är jag lite svagare jag med, men definitivt mindre svag än väntat. Kul och bra.

Jonna: :)