torsdag 22 augusti 2013

Innanjobbetgym och barnmorskebesök

Så har snart ännu en dag gått och snart har jag hunnit jobba två veckor efter semestern. Tiden går fort som vanligt. Nästan för fort för ibland känns det som att jag inte hinner med. Alls. Vad jag dock hunnit med idag är bland annat ett besök på gymmet samt ett besök hos barnmorskan. Vi tar det i tur och ordning.


Tur med tunnelbanan samt att det gym som är smidigast för mig att besöka på väg till jobbet har öppnat igen efter en renovering, gjorde att jag hann med hela fyrtio minuters träning innan det var dags att skynda till jobbet. Det blev främst ben och rygg i en bra mix. 5min rörlighet med pinne startade igång det hela och därefter följde benböj med hantlar i händerna och balansboll bakom ryggen följt av joystickrotationer, sittande smal rodd samt sittande benpress. Därefter blev det en session tåhävningar med hantlar i händerna följt av lite jobb för skulderpartiet i kinesismaskin. Jag avslutade med 5min balans/bålstabilitet på en balansboll. Ett bra pass.

Magen ser verkligen olika stor ut beroende på vinkel. Ok att jag har kass hållning just här, men den ser ju riktigt stor ut :)

Mitt på dagen tog jag ett avbrott från jobbet och åkte till barnmorskan. Alla mina värden var bra men hb´t hade sjunkit lite igen trots 200mg järn om dagen. Men 110 g/l är trots allt ok för en gravid så det är väl bara att hänga i. En av de få nackdelarna jag kan se med att inte äta kött är just järnet. Blodtrycket låg något högre än vanligt men fortfarande med marginal under den övre gränsen så inget att bli orolig över. Blodsockret låg som vanligt på runt 4,5 mmol/l. Bäbisens (Eller bässens som Sixten säger) hjärta slog runt 145 slag/min och hen har, som jag misstänkte, lagt sig med huvudet nedåt. Hen är dock inte fixerad men än finns det ju gott om tid till det. Magen var 32cm. Det är lite roligt att så mycket är så likt den förra graviditeten. Jag har inte skrivit upp alla mina världen, men jag har skrivit upp sf-måtten (magens storlek, dvs längden från blygdbenet till toppen av livmodern), hur snabbt hjärtat slog samt lite annat om bäbisen. Magen har varit exakt lika stor hittills förutom vid förra besöket då den var 1cm större nu jämfört med vid motsvarande besök under förra graviditeten. Dock skedde detta besök denna gång en vecka senare än förra gången så det blir nog ganska samma ändå. Hjärtslagen ligger också väldigt lika. Spännande att se vad det är för filur som ligger där inne. Om personligheten också liknar Sixtens eller om det blir en helt annan?

4 kommentarer:

Snorkkis sa...

Ja, jisses vad veckorna rullar på. Kul med jämförelsen med förra graviditeten, och bra att allt verkar vara i ordning. Järnet verkar ni ju hålla uppsikt över.

Malin sa...

Skönt att allt flyter på för dig och underbart att du fortfarande kan springa.
Kändes som en evighet att jobba 8 veckor efter semestern (nu blir det nog inte 8 veckors jobb när min status är som den är), men tiden går ändå fort. Redan tre veckor avklarade.

Unknown sa...

Kul med en update från ditt besök hos bm! Jag ska dit på måndag, längtar! när jag var där för två veckor, eller 10 dagar sen, var mitt fondusmått 31 cm, hoppas det tagit några cm till nu. Jag tar en Niferex varannan dag och har hittills haft bra järnvärde, skönt eftersom magen inte blir riktigt som den ska av järntabletterna.

Du passar himla bra i rött hår! kram!

anneliten sa...

Skillnader och likheter...Lite rödare hår ser du ut att ha nuförtiden - snyggt!