onsdag 14 augusti 2013

Stresspass innan jobbet

Om jag är riktigt snabb kan jag, om jag av någon anledning inte måste börja tidigare vilket jag behövt och behöver flera dagar denna vecka, hinna med ett kort men effektivt gympass mellan dagislämning och jobbstart. Det gäller dock att lämningen går smidigt (vilket den gör de allra flesta dagar) och att tunnelbanan sköter sig (vilket den inte alltid gör dessvärre). Idag funkade det. Men eftersom jag gick och drömde och gick upp i fel tunnelbaneuppgång och därmed fick längre till det aktuella gymmet blev det stressigt idag.

Trettio minuter (ok, trettiotvå men orka vara exakt när det gäller annat än springtider) fick jag dock plats med och jag spenderade dem till största delen på benövningar. Ett par bålövningar, lite rörlighet och balans/stabilitet fick också plats. Dagen till ära bar jag nygamla kläder. Jag har tröttnat på att snurra mellan typ tre outfits och bestämde mig för att testa några plagg som känts obekväma en tid. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men faktiskt blev det bra. Helt plötsligt var de bekväma igen. Trots att magen tagit ett skutt både framåt och på bredden som det känns som. Men som konstateras innan. Den här kroppen är lite annorlunda...

5 kommentarer:

Unknown sa...

men starkt att klämma in ett pass där! du har verkligen genomförandekraft!

åh, bålstärkande... jag är askass på sånt. Vart kan man hitta förslag på övningar? för att inte tala om knipövningarna, måååste skärpa mig!

du verkar haft sån jobbig dag igår ;( du får lova att ta hand om dig och inte jobba för mkt! du är det viktigaste, inte jobbet. <3

Rund är också en form! sa...

Skönt när alltid flyter (eller ja, NÄSTAN allt i alla fall). :-D

Löpning & Livet sa...

Jonna: hehe då är vi två som slarvar med knipet... men det är lätt att "glömma bort" när en känner sig stark.

har du kollat in boken stark, glad, gravid? Bra förslag där. Men kanske inte specifikt på bålträning dock. Men balansövningar av olika slag är ju jättebra! Ett exempel är stjärnan och flygplanet. Vet du vad jag menar? Svårt när jag inte kan visa :)

jo, jobbet är tungt nu. Men vi ska flytta till en annan lokal nu snart så jag kommer tack och lov ha fullt upp med mer administrativa uppgifter så förhoppningsvis orkar jag ett tag till.

rund...: precis :)

Ida sa...

Är otroligt imponerad av folk som fixar att träna så där innan jobbet, skulle aldrig fixa det!

Suzan sa...

Dom där snygga tightsen har jag med! =)