fredag 9 augusti 2013

Den här tvärtomkroppen

Jag har knappt cyklat något den här graviditeten. Två pass tror jag att det blivit. Det jag instruerade på BBC och det jag instruerade på BBC mamma. Idag blev det ett tredje. Tänkte att det kunde vara dags att testa om cykling kan vara nåt att ersätta löpningen med om några veckor (eller dagar?) när det är slutsprunget på ett tag. Förra graviditeten instruerade jag ett pass i veckan fram till v32 då det blev juluppehåll och ett naturligt slut. Det funkade ok, men kändes redan från typ halvvägs inte alltid bekvämt. Och på slutet blev magen ordentligt 'ihoptryckt'. Därför blev det bara ett ytterligare, någon av de sista veckorna, (som deltagare) där jag konstaterade att trots att jag höjde styret en massa gillar inte min bäbis detta. Därför fick det räcka med styrka och yoga de sista veckorna. Jag försökte med simning, men det var för tråkigt...Jag bjuder på en riktig fulbild.

Det funkade inget vidare idag heller. Trots megahögt (det kändes så iallafall) styre blev det trångt. Att stå kändes lite bättre, men att göra det en hel klass är väl kanske att ta i lite. Jag vet inte varför min kropp är så tvärt emot 'alla' andras. De flesta kan ju cykla hela vägen fram. Är det för att raka bukmuskeln vägrar dela på sig och det därmed blir extra trångt? Den delade sig väldigt sent förra gången och ytterst lite, så kanske? Jag minns att jag var mätt konstant på sluter sist. Även när jag var hungrig om du förstår hur jag menar. Exakt så är det nu med. Jag kan ha ett hungersug i magen men samtidigt känna att föregående måltid ligger och skvalpar i halsen...

Ja du kroppen. Du gillar inte cykling. Och att gå några längre promenader är inte heller någon höjdare. Men springa är ok fortfarande. Du är väldigt konstig. Tvärtemot liksom.

5 kommentarer:

Malin sa...

Just nu verkar min kropp inte gilla nåt :( Värmen har varit hemsk denna vecka, kroppen o framförallt vaderna har varit svullna. Har inte rört mig alls. Tagit bilen till jobbet. Kände mig så frustrerad så gjorde ett försök att ge mig ut o cykla. Fick sammandragningar i magen o ont i ryggen, så verkar inte funka med cykel för mig heller :(
Kanske får inse att jag får läsa böcker och sy gardiner typ istället ;)

mammaspring sa...

Hur länge sprang du? Och hur långa pass i början? Var du någonsin rädd för att löpningen skulle kunna orsaka skada? Hur långt orkar du springa nu?
Har d hållit koll på pulsen eller hur har du gjort?
Många frågor :)

Unknown sa...

men härligt att du ändå fortf kan springa! min bukmuskel kanske delat sig jättemycket (och det är väl inte bra antar jag?) eftersom jag kan cykla såpass obehindrad, t.o.m på racer där man sitter framåtlutad med rätt lågt styre?

crosstrainer testade jag idag, det var skönt, men tycker du simning är tråkigt är ct dubbelt så trist :)

Lisa B sa...

Vad tråkigt att det inte funkar att cykla för dig. Och märkligt det där med din bukmuskulatur inte har delat sig. Jag, som okunnig "förstagångsgravid", trodde att de alltid blev en separation. Hoppas att du kan springa ytterligare några veckor!

Löpning & Livet sa...

malin: trist! :( Men det kan säkert vända helt plötsligt, jag hart hört flera som haft det så.

mammaspring: jag springer ju lite fortfarande, 5-6km med lite gångpauser ibland. Har successivt trappat ner från 6-8mil i veckan till blygsamma typ 1,5 nu. Sprang till jobbet några dagar i veckan fram till semestern, då var jag i v27.

Jag har inte varit rädd för några skador. Jag vet att jag är stark i bäckenbotten (av någon underlig anledning för jag slarvar tyvärr med knipträningen...) och är ff stabil i bålen. Har heller inga fogkänningar. och för barnet är det ju ingen fara. Det enda osäkra är ju hur höga mjölksyrenivåer påverkar fostret. kanske inte alls, men dumt att chansa, därav rekommendationen om att träna på "pratintensitet". Förra graviditeten körde jag med pulsband och låg ofta runt 75% när jag sprang. Nu har jag fått så mycket skavsår att jag fått skippa det.

jonna: det kan säkert vara annat som påverkar också, bara min högt egna teori det där om separationen. även om det kanske ligger något i den? :)

Ct är om möjligt ÄNNU värre!! :)

Lisa: Jag tror det kan vara väldigt olika det där. Det blir säkert alltid någon separation men det verkar variera väldigt hur mycket och när det sker.