söndag 4 augusti 2013

Kaffepaus

Vi har köpt ett radhus som invändigt är i toppskick. Totalt nyrenoverat och obott (då förra ägaren hittade annat mitt uppe i renoveringen). Utvändigt finns dock en hel del att göra. Inte övermycket med själva huset men desto mer i 'trädgården'. Den som bodde här innan dem vi köpte av lät tydligen det mesta förfalla. Såväl invändigt som utvändigt. Så vi kommer inte vara sysslolösa till våren när det är dags att börja göra iordning på riktigt. Tur att vi kommer vara föräldralediga...

Planen är att få bort det värsta slyet och ogräset nu under återstoden av sommaren så får vi ta det stora till våren. Då har vi tid på oss att fundera över hur vi vill ha det. På framsidan och på baksidan. Typ köpa trädgårdstidningar för inspiration och sådant vuxet. Vi ser oss inte som några trädgårdsfixarpersoner direkt och vi är allmänt ohändiga. Men faktiskt är det lite roligt ändå. Kanske inte just det här grovjobbet vi ägnar oss åt just nu, men sedan, när vi börjar se resultat av allt slit.Nu har vi dock kaffepaus och sedan får det bli nån timmes jobb ytterligare innan vi går till sjön och badar. En sista semestervecka kvar nu så det gäller att passa på.

Ikväll tänker jag cykla till gymmet igen. Jag tror det får bli stabilitetsövningar och jobb för småmuskler mest. Igår sprang jag en dryg halvmil och så får det nog bli imorgon också. Semesterträning.

4 kommentarer:

Unknown sa...

det låter ändå som ett roligt, om än slitigt, projekt! jag blev inspirerad av er och ryckte lite ogräs i en rabatt i eftermiddag, haha.

anneliten sa...

Om du vill ha råd eller hjälp med trädgården så rekommenderar jag Åsa Malmberg, som har företaget "grön trädgård" - hon erbjuder allt från rådgivning till handfast arbete. Så mycket eller lite man vill.

Löpning & Livet sa...

Jonna: :) Just nu känns det mest jobbigt, men det kommer bli bra när det är klart nästa sommar!

Anneliten: Tack för tipset!

Karin - Fitness och Hälsa sa...

Roligt att ni har köpt radhus och trädgård! Super mysigt att pyssla i den under föräldrarledigheten ju!