tisdag 17 juli 2012

Alternera mera

Eller komplettera mera. Stärka upp och förebygga, göra smidigare och rörligare. Bli mera springtålig.

Ja, det finns en hel del att göra och med så många vinster. Ändå kan det ibland vara så svårt att få till den där alternativträningen. Styrke- och rörlightesträningen. Yoga och coreträningen. Så viktigt men ibland så mycket tråkigare än att bara springa. Fast jag tycker inte att det är tråkigt egentligen. Särskilt inte att yoga och bara därigenom har jag vunnit mer rörlighet plus faktiskt också mer styrka. Mycket mer än vad som kan tros.



Jag har slarvat med ovanstående igen. Ja igen. Min balanceklass har sommaruppehåll och det har inte ritkgit blivit av att jag kört på egen hand. Ren styrketräning i olika former har jag visserligen kört en del, men inte riktigt så mycket som jag borde.
Denna vecka har jag slagit på stort. Förutom de korta långpasset igår morse körde jag igenom den senaste balancekoreografin. Dumt att glömma allt och behöva öva in på nytt om ett par veckor. Bra att få lite gratis styrke- och rörlighetsträning på köpet. Check på den. Idag kort och lätt distans med teknikfokus till jobbet. Lufsjogg hem. Sedan tjugo minuters coreträning med bollen och toddler till hjälp. Den senare väldigt mycket ivägen, ovanpå och fokusförflyttande. Både bra och dåligt. Dåligt för koncentrationen men bra för att koppla bort jobbighetskänslan.

Två pass på två dagar. Verkligen bra för statistiken.

3 kommentarer:

Livskraft sa...

Härligt jobbat, så sant det finns ju faktiskt annan träning som också är kul!

mammaspring.com sa...

Du har rätt i dina tankegångar!! Hoppas du får en fin dag och att solen skiner där borta hos dig!

Jonna sa...

Ja det är ju det där, att få till det! Men när man väl får till det, så är det ju rättså skoj... och viktigt!