måndag 30 juli 2012

Tillfälligt snabb

Det märks att jag har semester. Hela jag är i något latigt semesterläge. Visserligen stod det en lätt träningsvecka i planeringen, men det känns som att jag har latat mig massvis. Nåja, fem mil fick jag iallafall hopp på något sätt. Men två dagar med totalvila, en hop lätta lufsarpass, ett kort långpass med lite fart och ett par styrkepass samt en knapp timme Body Balance. Igår kväll slog jag till på en snabbdistans.Tänka sig. Det är inte ofta ett sug efter sådant finns i min kropp, så när ett sällsynt tillfälle ges är det bäst att passa på. Jag tog det dock lite snällt kort, det var ju som sagt vilovecka.

Jag började med 4km uppvärmning där farten successivt stegrades något. Benen kändes studsiga och pigga efter en dags totalvila och eftersom solen gömde sig bakom molnen fanns ingen känsla av att bli stekt. Bara ljumma vindar mot svettig hud. Trampade igång själva snabbdistansen och konstaterade återigen att benen var pigga och glada. Det kändes bra. Det kändes lätt. Farten smögs ner mot 4:15 min/km. Ibland under 4:10. Lite svagt uppför gav en fart mer upp mot 4:30. Och så lätt nedförslut en stund. Högre fart igen. Endorfinkick. Benen trummar på. Tekniken är så fin som den kan vara just nu. Flyt. Så lite störande trottoarkanter och annat fokusförstörande. En liten sväng och så kom motvinden. Precis lagom till det lätta motlutet. Men det gör inte så mycket för idag är jag oövervinnerlig. Det börjar kännas lite dock och jag är glad att det är vilovecka och jag bestämt mig för endast 4km. Där. Var det slut. Stanna. Pusta. Kan inte låta bli att kolla snitttempo innan jag joggar ner. 4:18. Något slags rekord ändå. Träningsrekord, snabbdistansrekord. Nu fattas bara några kilometrar till. Gärna det dubbla i samma fart. Och på tävling 10km i 4:11 min/km eller bättre. Ojoj. Vad har jag givit mig in på egentligen...

PS: Sixten fortsätter vägra det mesta vad gäller mat och dryck, men vi hoppas det vänder snart. Han är oväntat pigg ändå men såklart även trött och hängig. Tänk om han kunde inse sambandet mellan pigghet och vätske/matintag? Varje gång han fått i sig nåt litet blir han ju helspeedad. Särskilt efter den gången igår när han åt några skedar saft. Saft är ju inte direkt vardagsdrycken här hemma, så är han smart passar han på nu när tillfälle ges ;)

11 kommentarer:

Livskraft sa...

Låter som en alldeles underbar löptur.
Men lilla Sixten, hoppas det vänder snart så att han äter.

Västgötskan sa...

Härligt! Men 5 mil är lite för dig. Fem mil är egentligen ganska mycket.. ;-)

Och roligt att höra att det inte bara är jag som kör "korta långpass". Jag blev smått mobbad för uttrycket på jogg.se... haha!

mammaspring.com sa...

Shit vilken fart!!! Du grejar det!

Jenny sa...

Vilket tempo! grymt som vanligt!

Fit-Eva sa...

Härligt tempo! Tjejmilen blir nytt pb på milen helt klart!

Jonna sa...

stackars Sixten!

Men åh vilket bra pass! Duktiga snabba du!

Ingmarie sa...

Du ser! Snabbdistans ÄR kul om dne bara sker vid "rätt" tillfälle. :-)

Carina sa...

Låter som ett riktigt kul pass!! Bra fart och känsla, låter grymt!

Maria L sa...

Oj oj oj... jag är som en snigel i jämförelse. Men jag blir inspirerad till stordåd.

Ann sa...

Gaaah!!! Precis exakt vad jag behövde läsa, ett superpeppande snabbdistansinlägg!! Åh, jag kan knappt bärga mig...det är ju i morgon jag har tänkt kuta fort!
Och vilken fart du har...men jag är inte förvånad!! Du är helt grym och det ska bli spännande att se vad det blir för miltid framöver...vad har du för millopp inplanerade?
Och har du nåt gammalt inlägg om hur du toppat inför en halvmara...jag har fasen ingen aning om hur man gör.

Och sist men allra mest: KRYA PÅ SIG LILLA SIXTEN!!

Kram!

Löpning & Livet sa...

livskraft: det går åt rätt håll tror vi nu!

västgötskan: jo, 5mil är mycket. För bara några år sedan var det jättemycket. Nu är det lite mindre för just mig :)

mammaspring: tack för pepp!

jenny: tack här med!

eva: nja, inte på tjejmilen, men förhoppningsvis på hässelbyloppet!

jonna: ja, emellanåt är han riktigt ynklig. Men nu hoppas vi att det har vänt!

Ingmarie: hehe :)

carina: det var jättekul faktiskt!

maria: nej då, du är grym!

ann: jag har faktiskt bara tjejmilen (som ju inte är något perslopp direkt) och hässelby inplanerat, men hoppas på åtminstone ett ytterligare, gärna två. Vi får se helt enkelt!

Nja... men jag tänker mig gansak millikt fast med längre långpass och gärna med fartökningar och/eller vissa i högre fart. Det kommer gå finfint ska du se!