söndag 22 juli 2012

Skog, bad, sommar

Klockan var nästan nio på morgonen när det var dags att ge sig ut på veckans tredje lånpass. Jo faktiskt. Eftersom jag sprang ett kort långas i måndags visste jag ju att det skulle bli två. Så blev det ett kort som bonus igår. Idag var planen skog och medellångt. Medellångt innebär för just mig någonstans mellan 22 och 26km. Idag, 24,3.
Först trött.

Jag var lite trött. I ögonen innan jag gav mig av, men solen värmde redan från start så fokus förflyttades. Runt 2km asfalt, sedan in i skogen. Ett par kortare besök på asfalt igen, resten mer eller mindre skog. Inte terräng, men väl skog. Grusväg och annat mjukt underlag. Skönt för fötter och ben som annars mest får tugga asfalt. Backar och böljande landskap. En orm!!! Ja, det är tyvärr sant. Den var svartgrå och liten. Är det en huggorm då? Tur i oturen att jag hann att upptäcka den strax framför mina fötter hann justera benens rörelser. Tur att den var så liten att den nästan inte såg farlig ut. Usch! Ormar är, om inte en fobi så åtminstone väldigt äckliga. Blä.
Sedan pigg.

Det blev lite mer flackande med blicken efter ormmötet. Men rätt som det var var jag ute på asfalten igen och sista biten hem. Dryga tjugofyra rikare. Skog rikare. Duscha och hiva in lunch, sedan iväg för bad. Inte så varmt trots pyttesjö. Inget bad för de två stora, men den lilla bryr sig inte om temperatur. Finns det vatten är livet topp.

Därefter bad. 

Inte är det nog här. På något sätt fanns tid över till lite styrketräning. Himla bra vecka på den fronten den här veckan. 30min blandad kompott. Ben och core som vanligt. Plus allt det andra som involveras på köpet. Därefter hemskas pizza. Så mycket godare än köpt och dagen till ära fick jag om till mitt livs godaste. Så god att jag lätt hade kunnat äta upp precis allt. Men jag fick snällt dela med mig till de andra två. Tur att det finns havssaltchoklad i kylen. Och en ny favorit; den med citron och ingefära. Fräscht liksom!

6 kommentarer:

Ingmarie sa...

Tror ändå ormen var räddast av er två. :-)

LinnaLi sa...

Blurk! Ormar är inte skoj, jag brukar se många under mina joggingturer. Oftast är de överkörda i alla fall! Där vi bor finns det mycket orm, men rätt mycket snok. Men helst vore jag utan alla sorter :D

Ha det bra!

Linda

anneliten sa...

Härligt med grusvägar genom skogen. Det älskar jag! Ormar gillar jag inte och jag har hört att små ormar -espingar, är extra giftiga. Men det kan vara en skröna.

Västgötskan sa...

Säger som IngMarie, ormen blev förmodligen räddast! Tänk om det kom någon som var 30 gånger så stor som du och nästan trampade på dig. ;-)

Men ja, huggormar kan vara gråsvarta. (Även om de skiftar en del i färg).

mammaspring.com sa...

Så otroligt snygg outfit du har! Är grön av avund!

Löpning & Livet sa...

Ormar tycker jag inte om alls och vetskapen om att det kanske var en huggorm gör inte saken bättre :)

tack mammaspring!