torsdag 26 juli 2012

Vad ska jag läsa i sommar?

Nu på semestern ska jag äntligen läsa böcker igen! De senaste månaderna har jag inte riktigt haft tid (läs; inte prioriterat) att läsa så mycket mer än några sidor då och då. Fast en lördagkväll när jag var ensam hemma läste jag i och för sig ut en bok som jag kommit knappt halvvägs i. Men jag har inte läst så mycket som jag skulle vilja. Dock har jag lyssnat på en hel del böcker. Iallafall en i månaden.

 


Men nu ska det som sagt bli ändring på det. Framförallt tänker jag mig att jag kommer ha massa tid till böcker när vi åker till Sicilien om två veckor. En hel vecka där jag kommer hålla mig ifrån allt vad bloggar, facebook, instagram, twitter och alla andra sociala medier heter. Ja hela internet faktiskt. Det känns faktiskt lite skrämmande. Men också lite skönt. Bra med lite paus. Visserligen bloggar jag bara när jag känner att jag har något jag vill skriva av mig om och jag har blivit bättre på att sålla bland det jag läser på nätet. Så press kan jag inte säga att jag känner. Däremot hamnar jag otroligt lätt i slösurfandets underbara värld. Typ varje kväll. Där sitter vi med varsin telefon eller ipad med tvn på men ingen som kollar. Tur att vi spenderar så mycket tid på träning, annars hade det ju blivit alldeles för mycket slösurfning i det här hushållet.

Men åter till läsandet. Jag har en liten hög med mer eller mindre lockande böcker i min bokhylla, men jag vill ha tips! Vad måste jag läsa? Vad gillar du? Jag gillar det mesta men har nog hamnat i det svenska kriminalromanträsket lite väl mycket. Romaner av typen chicklit gillas också men även lite mer "svåra" böcker finns i hyllan. Jag gillar författare som i romanform beskriver olika samhällsproblem. Katarina Wennstam är en av mina favoriter och så även Roslund & Hellström. Så gärna tips på böcker som är skrivna på liknande sätt!

15 kommentarer:

Maja sa...

Åh, det finns så mycket att tipsa om, här kommer några.. :)
Jag har precis läst ut Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón. Den gillade jag men var en lite "annorlunda" genre än vad jag brukar läsa.
En dag av David Nicholls är hur bra som helst
och eftersom jag är något av en frankofil så gillar jag en del franska författare, framför allt Tatiana de Rosnay och Muriel Barbary (igelkottens elegans tex).
Och så får jag väl avsluta med den bok som jag läser just nu (fast jag kan inte säga om den är bra eller inte för har bara kommit ett 20-tal sidor) Hotellet i hörnet av bitter och ljuvt av Jamie Ford.
Ha en fin semester på Sicilien, det låter underbart! :)

Cecilia/Mittvaltjejrna sa...

http://www.svd.se/kultur/litteratur/saabye-christensen-forenar-tungt-och-latt_27563.svd

Halvbrodern - om du vill ha med dig en riktig berättelse!

Karin sa...

Jag har läst en massa bra böcker på senaste! Här är några av dem: Sista kulan sparar jag till grannen av Fausta Marianovic (roman om kriget i Bosnien), Born to run om du inte redan läst den, Kroppens geni av Sverker Sörlin (om längdskidåkning), I långa loppet av Nousiainen (roman om hur intresset för löpning kan gå överstyr...), Nattönskningen av Anne Ragde (lättläst, rolig roman!) och snabblästa, underbara, superroliga Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling.
Trevlig läsning!

Löpning & Livet sa...

Åh, tack för alla tips!!

Julia sa...

Om du inte har läst Shantaram så MÅSTE du göra det! Underbar roman, lång, men underhållande och gripande helt igenom. Utspelar sig bla i Bombays slum, en australiensisk man har flytt från sitt fängelsestraff och börjar arbeta som läkare där, men det händer en väldans massa annat också. Håller också med tidigare kommentatör om En dag, helt fantastisk, och såå romantisk, den läste jag på en dag (hehe) när vi var inregnade på Kebnekaises fjällstation förra sommaren. Och till sist: Gösta Berlings saga förstås, av vår egna, kära Selma Lagerlöf. Härlig läsning!

Sara sa...

Gå frn det svenska kriminalträsket till det norska - Jo Nesbös bäcker om Harry Hole är jättebra.
Sen läser jag RUN av Matt Fitzgerald nu - jag gillar den skarpt för den matchar min inställning till löpning perfekt :)

Matilda Johansson sa...

Började idag läsa inte utan min dotter, en bok som handlar om en amerikansk kvinna, hennes man ifrån Iran och deras gemensamma dotter. Dom åker efter många om och men med hennes man på semester till Iran för att träffa hans släkt, men det blir inte riktigt som dom har tänkt sig. Ska mannen tvinga dom att stanna i Iran? Eller kan dom resa hem? Och den troende familjen, vad tycker dom om att han har en amerikansk fru? hon får klä sig i deras religons kläder osv. Hur tycker hon att situationen är? Hur upplever dottern det?
Har bara läst knappt 40 sidor, men än sålänge verkar den bra, mamma säger att den är bra och att den är betydelsefull och lär en mycket, boken kom ut på 80-talet tror jag, så det var ett tag sen, men den verkar bra och den är baserad på en riktig händelse tror jag.

Jonna sa...

Gillar du Kallentoft? Läste nyss hans senaste, grymt spännande men väldigt "rå", ibland väl rå.

Åh vad sko med Sicilien!!!

Johanna sa...

Jag hinner (prioriterar) inte heller att läsa, men lyssnar mycket på böcker. Om du inte läst "hammarbyserien" av Carin Gerhardsen kan jag rekommendera den (fyra kriminalromaner). Och så har jag gillat Ninni Schulmans böcker, och om du inte har läst Åsa Larsson rekommenderar jag henne.

Hm, jag sitter fast i kriminalromanträsket jag med :)

Njut av semestern!

malingerdle sa...

Ett år av magiskt löpande av Kenneth Gysing är ett hett tips, en hel del skratt och fniss utlovas! Just nu läser jag Born to run och en dekcakre (som jag har tappat både namn och författare på...)

Anonym sa...

Du MÅSTE läsa Hungerspelen- triologin och Cirkeln av Mats Strandberg (håller på med den nu, den kommer också som triologi)!! Rekomenderar även Zlatan-boken och Patrik Sjöbergs bok!

Löpning & Livet sa...

Åh, tack än en gång!! En del av tipsen har jag läst och andra har jag på väntan i hyllan :) Men några nya grejer, stort tack till er alla!

Uppochhoppa sa...

Shantaram har jag försökt ta mig igenom men fattade inte hypen, la ner en bit efter halva.

Att flyga drake - fin!
Måns kallentofts "årstidsserie" (höstoffer, midvinterblod, vårlik, sommardöd den femte heter just den femte årstiden)
Carin Hjulström har skrivit två roliga härliga hyfsat chicklit men med lite tanke "Hitta vilse" och typ "Borta bäst?"
Kristina Ohlssons serie med böckerna askungar, tösenskönor mfl.

Mela sa...

Jag läste just en rätt bra deckare, Tretton timmar av Deon Meyer. Annars All My friends are superheroes eller Kaufmanns andra som jag inte kommer ihåg vad den heter? Eller Extremely loud and incredible close?

Löpning & Livet sa...

shantaram har jag haft i min hylla i två år nu utan att orka börja, men jag ska ge den en chans någon gång!

jag har läst de flesta av de svenska författare ni nämnt och gillar de flesta. har även läst några norska men inte Jo Nesbö, det får bli ett uppdrag! ska även titta närmare på allt annat ni har föreslagit! stort tack igen!