torsdag 19 juli 2012

Vad som kommer på springfronten

Lite är redan bestämt, lite är mindre klart. Vad jag vet är att jag egentligen inte har något specifikt stort mål vad gäller ett speciellt lopp. Mål har jag såklart, det har jag alltid. Och fokus ligger mest på 10km. På träning som jag tror passar min kropp och den distansen. Dock har jag inte särskilt många 10km-lopp bokade och klara, faktiskt bara två i nuläget. Ett av dem, Tjejmilen (mer om det längre fram), springer jag inte med målet att persa utan för att det är ett lopp som har en speciell plats i mitt hjärta. Det första riktiga loppet jag sprang (Jag hade sprungit Vårruset innan, men det är ju varken kontrollmätt eller med tidtagning.). Ett lopp där fokus endast ligger på springglädje och på att ha kul (ok, lite kommer jag sura över trängseln). På Hässelbyloppet däremot är målet att jaga sekunder. Även om jag förhoppningsvis hittar fler 10km-lopp som funkar med mitt övriga liv är det här jag tror att jag har störst möjlighet att klämma mig in under 42min. Jag vet inte om det är möjligt i år, men jag hoppas det. Det känns som att det kan gå.

Jag vill också springa en halvmara under 1:35 så därför har jag anmält mig till Stockholm halvmarathon. Jag har aldrig sprungit loppet förut men det känns som att det kan vara något flackare och mindre trångt än Göteborgsvarvet.

Lidingöloppet har också en egen plats i hjärtat så självklart finns det med i planeringen. Bokat och klart. I år har jag dock inte satt upp något specifikt mål. Det var förra årets stora mål där jag nästan satte lite för hög press på mig själv. Jag klarade ju målet om medaljtiden med tre minuter tillgodo (Drygt 6mån efter förlossningen vilket jag fortfarande är osvenskt stolt över. Jag har en fantastisk kropp!) Jag, men det blev mer press och ångest än den glädje som jag brukar tycka att Lidingö är. Så i år inga måsten. Fast... jag skulle ljuga om jag sa att den där silvermedaljen inte har någon betydelse. Jag VILL ju ha den i år igen såklart. Men jag har lovat mig själv att inte bli sur om jag inte lyckas.

Utöver ovanstående så har jag en sak jag skulle vilja göra i höst. Springa ytterligare en mara. Jag känner att det finns lite mer att ge. Med bättre förutsättningar än de som rådde under Stockholm marathon så tror jag att det finns ytterligare ett par tre minuter att hämta. Jag tror det. Jag måste bara hitta en mara som kan funka. Än så länge har jag ett möjligt alternativ; Vintermarathon. Risken är dock att det blir samma väderförhållanden som sist. Men kan man ha sådan otur två gånger i rad? Vi får se vad det blir.

Kanske snubblar jag även över ett 5km-lopp någonstans. Jag blev lite biten när jag sprang paroppet och en skvätt nyfiken på hur många sekunder jag kan minska på en flackare bana och med mindre marathon i benen. Tips?

7 kommentarer:

Lisa sa...

Vi fortsätter att springa ungefär samma lopp ser jag. =) Fast jag kommer nog inte springa Stockholm halvmarathon, även om det helt klart lockar. Att du kommer springa milen under 42 är jag säker på!

LinaTriathlet sa...

Ska bli kul och följa din väg mot loppen som kommer! Du är grym! Inspirerande löpare!

Staffan sa...

Telge stadslopp 5km är välarrangerat, snabb bana längs med vattnet och med bra startfält, rekommenderas! När det gäller 10km är jag sugen på,Hälsoloppet i Huddinge 29/8, lär vara väldigt flackt!

Staffan sa...

Telge stadslopp går alltså i Södertälje 11/8, råkade utelämna det...Ses vi där?

Löpning & Livet sa...

Lisa: ja, inte så originella lopp jag valt :)
Cykling..: tack!
Staffan: tack för tipsen! Hälsoloppet har jag kikat lite på. Det är bara det där med ben som jobbat en hel dag. De vill inte springa snabbare än lufs :)

Unknown sa...

Vi ses på tjejmilen! :) (Jag vill under 52 men det blir nog inte helt enkelt...)

Höstmilen (kvartsmara egntligen tror jag: http://hostmilen.nu) är kul annars, passar iofs dåligt med vintermaran, och inget PB-lopp direkt. Men kolla backen 1:39 in i filmen! :)

Jonna sa...

Så skoj att följa dig på dessa tävlingar! Kommer bli hur spännande som helst! Göteborg marathon går väl i början av oktober tror jag...