lördag 27 augusti 2011

Vagnjogg, army och tempo

Tiden flyger som sagt. Men igår var jag och Sixten ute på vagnjogg igen. Vagnjogg med paus för lite klassiska armyövningar. Bredvid en cirkus.. Jag kände mig som en cirkus också. Gjorde burpees för första gången sedan mitten av december. Då gravid runt vecka 32, nu inte det minsta gravid. Men det hjälpte inte för jag var fasen sämre på att göra burpees med Sixten i vagnen bredvid än med Sixten inne i magen. Haha. Ingen vidare spänst alltså, men jag gjorde iallafall 3x10 utan att dö. Dessutom i triset med dips mot bänk (3x20) och hög planka (med fötter på bänk) med diagonala benindrag (3x20). Därefter trisetade jag utfallshopp (3x20), hög planka med vridning (3x20) och jämfotahopp upp på bänk (3x10). Det känns idag kan jag meddela. Tempopasset jag nyss kom hem ifrån var så segt att jag undrade om marken förvandlats till sirap. Snabbdistansen jag körde tidigare i veckan kändes nästan lätt i jämförelse, trots att jag sprang 15sek snabbare per kilometer då. Men Sixten blev väldigt glad när jag kom hem. Fast om det var över mig eller klockan vet man aldrig.


Nu ska jag äta massa god mat och ladda för långpass imorn. Minst 25km ska jag skrapa ihop och så många som möjligt av dem ska gå i kuperad terräng. Nu har jag sagt det, nu måste jag genomföra det. Är det bara lite mindre klibbigt ska det nog inte vara några problem, är det som idag får jag något att bita i.

6 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Ja, snabba kilometrar med träningsvärk i benen är ingen hit. Var du glad att det inte var en halvmaratävling du skulle springa idag ;-) ;-) ;-)
Långpass imon - härligt (och bra att skriva om det här på bloggen för då kan man ju inte "banga")!

Miss Agda sa...

3x 20 utfallshopp är inte dåligt! Och inte allt det andra du kört heller, men just utfallshopp brukar döda mina ben. Jämfotahopp (som jag kallar boxhopp) har jag nog vant mina ben vid då det är en favoritövning just nu. Och burpees ÄR så himla jobbigt så det känns ju om man inte kört det på länge.
Blev inspirerad av dig och ska köra burpees imorgon eller på måndag när vi är bortresta och jag får hitta på någon utomhusträning.

Ps: Vi hörs på FB och satsar på veckan efter nästa! Kul

AKA sa...

BRAAA JOBBAT!!!!

anneliten sa...

Å vad jag fuskar med styrkan inser jag när jag läser om vad du gör. Ska försöka ta efter lite. Tack för inspiration och bra jobbat!

Löpning & Livet sa...

eva: haha, ja man får vara glad för det lilla :)

miss agda: utfallshopp klarar jag rätt bra och skulle nog kunnat köra lite fler, jag var mest lat :) även burpeesen skulle jag klarat fler av (även om de var fula) jämfotahopp/boxhopp däremot.. shit vad jag var kass :)

aka: tackar :)

anneliten: skaffa en kb som komplemnet om du inte vill vara ute, det är grymt!

Suzan sa...

haha, såg ut som en grön tuppkam på den lille ;)