måndag 8 augusti 2011

Långpassubstitut och ett litet gömt formbesked

Det blev inget långpass igår. Det blev en vagnjogg på 12,5km. Ett litet pytterekord med 500m eftersom jag tidigare sprungit som längst 12 med Sixten som sällskap. Denne man är i någon slags period eller fas där han inte vill sova på dagen. Iallafall inte mer än en halvtimme ett par tre gånger om dagen. Är han nöjd och glad ändå, som idag, så är det väl helt ok, men om han, som igår, är trött och gnällig sätts tålamodet på prov hos oss alla tre. Just därför tog jag med mig honom ut igår trots att regnet öste ner större delen av tiden vi var ute. Inte för att han sov längre än en halvtimme för det, men lite frisk luft och lekande med pingu och tummen fick han iallafall. Och det verkade ganska mysigt att sitta där under suflett och regnskydd medan vattnet rann i mammas ansikte. Fast det var rätt mysigt för mig också faktiskt. Är det varmt är det helt ok med regn. Till och med med ösregn.

En liten formcheck fick jag visst också konstaterade jag när jag stängde av klockan vid avslutat pass. Jag har inte riktigt tänkt på det innan, men igår slog det mig att jag faktiskt snittar nästan tio procentenheter lägre pulsmässigt vid en viss fart jämfört med i våras. Då kunde en vagnjogg i runt 5:45-6 fart resultera i en snittpuls närmare 80% och nu ligger den strax över 70%. Ett formbesked på sitt sätt även det. Trots att jag, ju äldre jag blir, blir bättre och bättre på att endast utgå från mig själv och inte jämföra mig med andra, så kan jag ibland bli frustrerad över att "alla andra" är så mycket bättre än mig. Jag har inget tålamod och vill helst vara bättre, bättre, nästan bäst. Då och då måste jag påminna mig själv om att jag faktiskt gick omkring och var så här snygg för mindre än 6 månader sedan:


Haha. Egentligen är jag ju rätt så bra. Det vet jag ju och det tycker jag ju. Men alla har vi väl sämre dagar? Hur som helst så är det alltid roligt med formbesked!

Edit: Nu är vagnjoggrekordet 14,8km. Vi har nyss kommit hem från dagens tur. Exakt en halvtimme (eller 29:38) sov Sixten :)

10 kommentarer:

Anna sa...

Men skojar du eller?! Du är skitgrym. 6 månader efter förlossningen och du är i så bra form. Det känns som om jag är universum ifrån mina tider innan graviditet.

LL sa...

Alla rekord ska firas tycker jag. Även de små. Och 500 meter är ju jättebra! :-D

Karin sa...

Riktigt bra gjort!!! Längtar tills jag också kan........
Kör hårt!!

Karin

Löpning & Livet sa...

anna: tack, vad snäll du är! Och det kommer gå minst lika bra för dig också!

LL: absolut! :)

karin: var sak har sin tid, njut nu :)

Ingmarie sa...

Det där är ett formbesked som heter Duga med stort F och D! :-O

Mia sa...

Men du är ju asbra! Alla dagar i veckan :)

Sedan två år tillbaka har jag ALDRIG jämfört mig med någon annan.. Det är jätteskönt!

Lisa sa...

Shit, jag tycker du e skitduktig! Vagnjogg verkar tufft, jag skulle dö i uppförsbackar, och få ryggskott. Du blir asgrym, speciellt sen när du blir av med vagnen;)

AKA sa...

Hahaha endast löparmammor vet vad deras bäbisar sovit med decimaler :D

Carina sa...

En pulssänkning av den kalibern är ju hur bra som helst!! Det var det jag hade som måttstock rätt mycket när jag började träna.

Ann-Sofie sa...

Du är helt fantastisk!! Du springer snabbare än jag någonsin gjort