söndag 7 augusti 2011

De där tvåtusingarna

Jo de gick helt ok faktiskt. Tanken med passet var inte att maxa utan att köra på en tuff nivå men ändå ha en eller två växlar kvar. Typ snabbdistanstempo. Eftersom jag hade lite ont om tid fick uppjoggen kortas ner till 2km. Jag vill egentligen ha 3 eftersom det tar ett tag innan min kropp vaknar och fattar vad den ska göra. Första intervallen var visserligen något mer kuperad än de övriga två, men det märktes ändå att kroppen inte riktigt var med på noterna. Efter lite mer slitande än jag tänkt mig snittade jag 4:40 min/km där, vilket i och för sig är ungefär vad jag håller (hållit) under mina snabbdistanspass. Efter 90s ståvila for jag iväg på nummer två med en helt annan känsla. Visserligen nästan helt platt väg, men ändå en enorm skillnad. Det kändes som att jag egentligen hade mycket mer att ge, vilket ju också var syftet. 8:51 (snitt 4:26 min/km) landade jag på. Ny vila och så iväg igen. Inte lika lätt känsla i kroppen, men ändå stor skillnad mot första. Stoppade klockan på 8:49 (snitt 4:24 min/km) och kunde känna mig nöjd med kvällens pass. Nedjoggen kändes dock seg som vanligt. Antagligen för att jag lätt blir fartblind och inte kan ta det riktigt så lugnt som jag skulle behöva.

Idag hade jag tänkt mig ett mittemellan eller långt långpass, men eftersom regnet öser ner har jag blivit lat. Någon form av pass blir det såklart (för när jag väl är ute i regnet inser jag alltid att det faktiskt är riktigt skönt och mysigt att springa i regn), men kanske inte riktigt så långt. Eller så blir det kanske det. Vi får se vad jag känner för helt enkelt.

5 kommentarer:

Träningsglädje sa...

bra sprunget! tvåtusingar verkar väldigt jobbiga rent mentalt. att man ska springa så l ä n g e liksom.

Anonym sa...

Det var verkligen inga dåliga tvåtusingar!
Annars håller jag med att det är i skogen det händer! Jag föredrar terränglöpning alla dagar i veckan även om jag inser nyttan av intervallträning.

LinaTriathlet sa...

tvåtusingar verkar vara grymma!! Borde prova det någon dag! :)

Tack för din kommentar! Jag är fortfarande Ironman hög :) Lever i en bubbla ett tag till!

Marre sa...

Imponerande! Tvåtusingar är respekt, jag tycker tvåhundringar är jobbiga. ;-)

Linda sa...

Grymt bra jobbat! Har inte testat tvåtusingar själv, jag tycker tusingar är mer än nog:)
Kör du ståvila mellan, eller joggar du?