tisdag 2 augusti 2011

Nästan vardag och ny period

Det är ju inte riktigt vardag än. Eftersom Martin har semester även denna vecka så är även jag i lite semestermode än. En sväng till en badplats igår och idag kanske en tur ut i skärgården. Det gäller att utnyttja alla fina dagar nu.

På träningsfronten blev det bara två pass förra veckan. Två springpass, 7,7km terräng och 8,1km skatåsgrus. Så väldigt väldigt lugnt alltså. Denna vecka smyger jag igång en period som kommer bli rätt tuff. En hel del lopp närmar sig och dessutom ska jag gå en tre dagar lång fysiskt krävande utbildning nästa helg. Både augusti och september är planerade som tuffa träningsperioder (även om det såklart finns lättare veckor, periodisering it is) medan det sedan följer ett par lugnare månader. Just denna vecka är lite halvhård bara och börjar lugnt. Igår prick 10km pulsstyrd fartlek och idag blir det långa intervaller i form av tusingar på Årstabron samt lite rörlighetsträning.

Den pulsstyrda fartleken som jag "hittade på" medan jag sprang innebar 1km på 70% av max följt av 1km på 75% av max och 1km på 80% av max. Detta upprepade jag tre gånger och varvade sedan ner en kilometer. Eftersom passet var just pulsstyrt varierade farten naturligtvis beroende på terrängen, men på de två första åttioprocentarna där det var någorlunda flackt snittade jag 4:40 vilket känns lovande. Åttio procent är en bra bit från mjölksyra och jag bör således kunna springa rätt mycket snabbare innan jag når tröskeln. Finfint. Ordentlig vila och omladdning är bra för formen!

3 kommentarer:

mikael sa...

Är det loppen som du angivit som du kommer att springa?

Önskar dig all lycka och tror du kommer göra riktigt bra resultat!

anneliten sa...

Rolig fartlek du hittade på där!

Löpning & Livet sa...

mikael: yes med lite modifikation ev.

anneliten: jo det är bra att släppa fartkrav ibland och bara gå efter puls!