söndag 20 mars 2011

Snart vardag på riktigt

Tiden fortsätter rusa fram och en helg med mycket promenerande i vårsolen är snart slut. Imorgon börjar vardagen på riktigt då jag inte längre har besök av Jenny. Det är dags för mig och Sixten att lära oss att hitta lite rutiner tillvaron.

Jag har också tänkt trappa upp träningen ett litet snäpp ytterligare. Inget spring ännu dock. Men det börjar närma sig för de första små stapplande stegen. Jag tänker mig att jag nu i veckan ska börja gå en viss runda ett par dagar i veckan och efter att jag varit hos barnmorskan på efterkontroll och (förhoppningsvis) fått veta att allt är återställt, börja lägga in små korta springavsnitt som sedan blir lite längre ju fler veckor som går. Jag kommer vara väldigt noga med att inte gå ut för hårt, hellre ta det onödigt lugnt än att rusa fram för snabbt och drabbas av bakslag. Det känns dock väldigt bra att jag har sett flera andra (både elitlöpare och vanliga människor) lyckats komma tillbaka i sin gamla vanliga springform oväntat snabbt. Snart är det min tur!

10 kommentarer:

Fit-Eva sa...

Låter som en bra plan!
Förstår att du längtar :-)
Lycka till med vardagen - kommer gå fin-fint!

Jonna sa...

Ja det finns många exempel på det! Jag tror också att man kan bli starkare i kroppen av att genomgå en graviditet och förlossning också, se bara på Maria Rydqvist i längdlandslaget.

Ha en härlig vardagsstart i morgon, tror ni får supermysigt hemma!

Emelie sa...

Jag fick barn för 3månader sedan, jag började med att typ gå 1 minut springa 2minuter upprepande. La på tid allt eftersom, började sen att springa 20minuter i sträck, 3ggr/vecka. Sen ökade jag med 1km eller ca 5minuter varje vecka.
Idag sprang jag 15km med barnvagn och t om snäppet snabbare än vad jag gjorde innan jag var gravid! Alltså utan barnvagn!
Du kommer krossa alla gamla PB när du väl kommit i form igen!

Ellinors dröm sa...

Många blir ju till och med bättre än innan graviditeten. Så passa på att krossa PB'n :-)

mina sa...

Som alla andra säger så kommer det att gå toppen och säkert snabbt när du väl börjar springa igen. Det ska bli spännande att följa din väg tillbaka till toppformen

Ingmarie sa...

Du är tillbaks på ett nafs!Det är jag säker på! Och dessutom starkare, snabbare och bättre än någonsin!

Lisapisan sa...

Det låter som en klok plan! Det går säkert finfint att komma igång igen, du verkar ha en stark och väl omhändertagen kropp =)

Jenny sa...

Jag vet av egen erfarenhet att du kommer vara STARKARE i din löpning efter graviditeten! Du ska springa Lidingö eller hur? Du kommer vara urstark!Stressa inte utan börja med att löpa lite med vagnen-det gjorde mig superstark.Jag var ute långa rundor, långsamma och fick en grym uthållighet samtidigt som bebisen sov i vagnen. Dvs mamma nöjd-bebis nöjd! Jag tror stenhårt på dig! ha en bra dag!

JOHN sa...

Jag håller tummarna för att det går snabbt och smärtfritt tills du är tillbaka. Det kan ju också vara lite jobbigt det där. Jag har en god vän som födde för 14 månader sedan och hon känner av foglossningar vid längre distanser fortfarande.

Så skynda så långsamt det bara går :)

Löpning & Livet sa...

eva: tackar :)

fartfylld: ja, för maria har det ju blivit rätt bra :)

emelie: vad roligt att läsa!

ellinor: jepp, här ska passas på :)

mina: hoppas!

ingmarie: kanske inte på ett nafs, men i sommar eller så hoppas jag :)

lisa: tack!

jenny: jepp, lagom till lidingö ska jag vara på topp hoppas jag!

john: tack för tummhållandet :) och ja, här ska skyndas långsamt!