tisdag 29 mars 2011

Jag har sprungit!!


Eller ja, varvat gång med lufs iallafall. Jag kunde inte hålla mig längre utan var tvungen att testa lite även fast jag inte varit på efterkontroll än. Allt har känts så bra och jag känner min kropp tillräckligt bra för att veta att den nu är mogen för lite kortare lufsjoggande. 5 minuter gång följt av 5 minuter lufs. Med Sixten i vagnen. Det är tungt att springa med vagn i backar! Jag försökte undvika backar, men de få jag lyckades pricka in gick låångsamt. Fast vad gör det? Jag har sprungit! Totalt 18 minuter spring. Om ett par dagar testar jag igen, kanske kan jag få ihop ytterligare ett par minuter då. Skynda långsamt.

24 kommentarer:

mina sa...

Härligt!

Karin sa...

Go girl!

Ellinors dröm sa...

Najs!

Jenny sa...

Underbart! Att springa med vagnen är grymt effektivt!

anneliten sa...

Jag kan inte minnas "efterkontroll" alls. Undrar om jag varit på någon... Men det är snart 16 år sedan jag födde senast så det borde var lugnt. Det jag vill säga är nog egentligen två saker. 1) Du behöver inte ha bråttom, du hinner springa massor i ditt liv. Så om du tvekar runt om du är återställd - vänta då. 2) Om det känns hundra procent bra så är det nog bra - och då behöver man väl inte vänta på någon efterkontroll, eller? Lita på känslan och ditt eget omdöme. Och det tycks ju vara precis det du gjort. Go girl!

LinaTriathlet sa...

Härligt! Du är grym!

Emilia sa...

Vad härligt! :)

Josefine sa...

Vad härligt!

Annika sa...

Grattis :) Nu är du igång... på nolltid. Ta det liiite försiktigt bara.

J sa...

Härligt härligt! ta det lite lugnt bara!

Lisapisan sa...

Underbart! Jag tror också på att man själv känner om kroppen inte är redo. Njut av våren!!

Anonym sa...

Vad härligt! Det är bara början... och med bäbisen!
Bra....

Anonym sa...

Hmm blir lite nyfiken nu när vi valde mellan en teutonia spirit och en prestige men valde tillslut prestige. Hur funkar det att springa med spiriten? Trodde inte den var ämnad för det då hade jag nog tänkt till angående vagn för vi funderar på att köpa en till anpassad för just ändamålet. Hur upplever du att springa med den?

Sofie RW sa...

Vad härligt! Tänk vilken start Sixten får. Maran bara ngn vecka i magen, Premiärmil som nyfödd, och nu börjar han få springa också!

Fit-Eva sa...

Underbart!

Jonna sa...

Åh, vad kul! Det var säkert en härlig endorfinkick kan jag tänka mig. Tänkte på det som Sofie skrev också, så kul att han låg i magen på maran!

Carina sa...

Vad härligt!

Anna (Orka mera) sa...

Härligt att vara igång igen. Tänk bara på att ta det försiktigt!

mikael sa...

Fantastiskt! Du är ett bevis på att allt är möjligt. Inspirerande

Har du en löparvagn? Funderar på att köpa en sån framöver.

Wanja sa...

Vad härligt!
Jag säger som annaeliten, om det känns bra så är det bra, typ. Det som kan vara problem är ju om du inte är stark nog i bäckenbotten men då känner du att det känns tungt och jobbigt och då är det ju bara att ta det lugnare och knipa, knipa, knipa, eller om fogarna protesterar och det kommer du ju också känna.

Jag har börjat springa efter 8 veckor båda gångerna och har aldrig haft problem från bäckenbotten men så har jag knipit som en galning också just för att kunna springa. Dock har jag haft andra problem men de hade jag innan graviditeterna också.

Tillägg till det här med efterkontroll, de flesta verkar bara ha det som ett tillfälle att diskutera förlossningen, många verkar ha slutat med själva gynundersökningen. Min bm har dock gjort det båda gångerna bara för att jag velat ha bekräftat det jag redan vetat.

Löpning & Livet sa...

Jag vill gå på efterkontroll mest för att få bekräftat att jag faktiskt är återställd. Jag har slarvat lite väl mycket med knipandet men trots det kändes det väldigt bra att springa. Jag ska dock bättra mig och knipa lite oftare! :)

anonym: spiriten är ju ingen ren löpvagn, men det var den (förutom mountain buggy men den gick bort pga att sittdelen inte går att ha vänd mot sig) som verkade bäst att springa med av de vanliga vagnarna. Jag gjorde visserligen inte jättemycket reasearch (gick mycket på design) och det är möjligt att det finns de som är bättre. Jag ahr ju inte något att jämföra med, men det lilla jag sprang med den kändes det bra! Plus för handbroms också!

Mikael: Ingen renodlad löpvagn men en sådan här: http://www.teutonia.com/sv/produkter/spirit-s3.html (fast helsvart och med liggkorg (fjärde lilla bilden) nu till en början)

Karin - Hälsa och Fitness sa...

Härligt!! Bra inställning där; att skynda långsamt!

Viktkamp sa...

kämpa på =)

Marre sa...

Wohooo! Vad härligt!