onsdag 23 mars 2011

Global yoga

Jag kände att jag behövde lite ny inspiration till mitt amatöryogande här hemma. Jag började nämligen tröttna på att alltid köra i stort sett samma grejer. Och eftersom jag just nu känner att hemmaträning är det som passar mig bäst (Förstår inte att jag inte tidigare insett hur himla tidseffektivt det är!) så började jag fundera på var jag skulle hitta en bra dvd. Fast jag behövde inte fundera så himla länge för som om någon läst mina tankar så klickade jag mig in här och läste att Johanna Andersson precis gjort en sådan! Jag har bara tränat för Johanna två gånger men fastnade direkt, så det var ingen tvekan om att jag skulle köpa den. Global Yoga är namnet och vill du också köpa den kan du göra det här.

Idag var det testdags. 70 minuter härlig yoga. (Längesedan jag tränade så många minuter på en gång.) Jag är jättenöjd med mitt köp! Dock är jag inte lika nöjd med mitt fokus. Men det komer nog med tiden, när jag lärt mig de olika flödena och övningarna lite mer utantill. Nu fick jag kolla på datorn lite väl mycket och så lyssnade jag hela tiden efter Sixten som låg i sin säng och sov. Så mera fokus blir läxan till nästa gång. Jag tar nog också tillbaka det där om att jag är ganska smidig. När jag ser Johanna inser jag att det finns en del att jobba på.. Men hey, det vore ju tråkigt om man var proffs från början. Det kommer bli mycket global yoga framöver!

11 kommentarer:

Ellinors dröm sa...

Vad fint att du hittat hemmaträningen. Hur var yogan? Dynamisk i ett flöde eller är det bitar som sätts ihop?

Stark och fri sa...

Jag gillar yogatoday.com
De har alltid ett komplett pass ute gratis (runt en timme) och sedan kan man köpa in sig om man vill se hela biblioteket.

JOHN sa...

Ja fy! Tänk om man var bra på allt hela tiden, då skulle det inte vara särskilt spännande att vara människa. Fantastiskt med yoga och riktigt bra träning.

Kör hårt!

Lisa sa...

Jag har funderat på att köpa en yoga-dvd för hemmaträning. Fast jag har knappt tränat någon yoga alls så jag är väldigt osäker. Du kanske kan hjälpa mig? Har du något tips på en yoga-dvd för nybörjare? Är den som du har införskaffat lämplig för nybörjare? Tack på förhand!

Anonym sa...

Så kul att läsa om din träning och att det går att träna med en liten bebis hemma. Jag har inga egna barn, men hoppas jag kan göra som dig den dagen det händer. Blir frustrerad på kompisar som har fått barn och säger att de inte har TID att träna. Det beror väl på vad man prioriterar. Om de bara fikade 1 gang per dag istället för 3 kanske de skulle hinna träna också, eller?
Jennie

Jenny sa...

Yoga är ju toppen, men dessvärre inget jag är så bra på att utöva....trots att jag har en egen yoga-man här hemma:)

Ingmarie sa...

Beundrar att du kan träna hemma! Jag är på tok för lat för det... Eller så är det för att jag behöver en träningsfri zon. :-) (Min egen morgonyoga räknas inte riktigt)

Marre sa...

Bra tips! Har också letat efter en bra dvd att ha till hemmaträning.

Mia sa...

Det finns inte något enklare? Typ lokal yoga? :P

Löpning & Livet sa...

ellinor: cdn är anpssad så att mn ska kunna köra allt i ett svep men också plocka ut de delar man vill.

skuggtjejen: ska kolla!

john: det har du rätt i!

lisa: jag tycker du ska satsa på den här! Man får utgå från där man är så utvecklas man på vägen. Den funkar absolut!

anonym: jo visst handlar det om prioritering. Vill man så kan man! Fast barnet kommer ju såklart först, ibland kanske man inte kan träna exakt när man vill, så länge man vill eller hur man vill. Men det får man ju leva med ochdet mesta går som sagt om man bara vill!

jenny: lyx med en yogaman :)

ingmarie: det var jag också förr men jag har visst kommit ifrån det nu nä jag insett hur mycket tid jag sparar :) Dock vill jag ju såklart komma iväg ibland också!

marre: ja, jag gillar den verkligen!

Löpning & Livet sa...

mia: :D