torsdag 21 april 2011

Tålamodsskola?

Ihh! jag har verkligen inget tålamod. Jag vill inte vänta ända tills imorn med att springa, det känns som det var en evighet sedan jag sprang sist. Det var igår kväll.. 6,7km lättdistans. Det icke existerande tålamodet gjorde dock sig påmint även där. Jag irriterar mig något fruktansvärt på att pulsen inte hänger med min tanke, vilja och känsla. Den är inte alls lika låg och fin som jag vill att den ska vara (läs; inte lika låg som den var INNAN jag blev gravid). Jag anstränger mig och anstränger mig för att springa det långsammaste jag kan och andningsmässigt känns det superlätt. I benen känns det jätteplättlätt. Men pulsen, den ligger fortfarande 10-15 slag högre än den borde (brukade)vid en viss hastighet. (Fast det blir lite, lite bättre för varje pass faktiskt!) Eh, inte så konstigt kanske. Men likväl har jag noll tålamod och vill vara i exakt samma form som för ett år sedan. Finns det en utbildning i tålamod?

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Om du hittar en sån utbildning så berätta. Jag har heller inget och har aldrig haft :)

Fit-Eva sa...

Hahaha - join the club! Tålamod, vad är det?

MarathonMia sa...

Jag är certifierad tålamodstränare ;). Tyvärr kostar det grymt mycket tålamod att vara med... har inte hittat någon som vill/orkar/har tillräckligt tålamod för att delta.

Kstin sa...

Oroa dig inte över pulsen. Kan ha med hormoner att göra. Du ammar tex fortfarande och du är nybliven mamma =) Kan ta lång tid innan pulsen reglerat sig. Du kan tex ha en förhöjd vätskemängd/blodmängd i kroppen som gör att hjärtat måste jobba mer. Precis som under graviditeten.

Emelie sa...

Hej!

Antagligen beror den högre pulsen på att du kanske har mer blod i kroppen än innan graviditeten. Hjärtat har mer att pumpa runt...
Vet du om du förlorade mkt blod vid förlossningen?

Susie Rosso Wolf sa...

Hello! wow! you are in incredible shape and I admire your ability.

Please check out my true story novel writing blog bout my life on the prairie.

newprairiewoman.blogspot.com

thanks and best wishes to you from Montana, USA!

Ingmarie sa...

Kan det vara så att pulsen faktiskt ändras vid/efter en graviditet? Du har ju med blod att pumpa runt även om det är mindre nu mot när du hade S i magen.
Gå mer på känslan är mitt tips! (Och jag har många guldmedaljer i just tålamod)

Löpning & Livet sa...

jo jag har misstänkt att blodmängden fortfarande är förhöjd. var inte helt säker på att den faktiskt kan vara det såhär långt efter förlossningen men säger ni det så är det säkert så :)