söndag 24 april 2011

Fartlek plus distansrekord

Som jag konstaterat innan går det ju lite sådär med min skyndajättelångsamtplan. Därför tänkte jag att det kunde vara lika bra att köra första kvalitetspasset igår. Halvkvalitet iallafall. Fartlek. Två kilometer uppvärmning, fyra kilometer fartlek och så två kilometer nedvarvning. Och det var så himla roligt! Jag sprang bara på känsla men fokuserade på ganska långa ökningar med något kortare joggvilor mellan. Kroppen kändes förvånansvärt pigg och vissa ökningar sprangs i ner mot 4:30 fart utan att det kändes dödsjobbigt. Finfint.

Jag fortsatte på den inslagna banan idag och slog till på en ökning med fyrakommaen kilometer och ett slutresultat på sextonkommasex sköna kilometrar. Fast idag var det i ärlighetens namn inte lika lätt. Dels sprang vi (jag och Martin) en väldigt backig runda, dels var jag lite stel efter både löpskolningen i fredags och fartlekandet igår och dessutom sprang vi lite snabbare än jag antagligen hade gjort om jag sprungit själv. Men det gör inget för det var ändå en fin känsla i kroppen. Framförallt efter men även under. Snart är jag som vanligt igen!


Skrivet på min Iphone

7 kommentarer:

Anna sa...

Det går ju skitbra helt enkelt. Vad härligt att läsa. Jag suktar och längtar. Fortsätt mala på, du är ju snart tillbaka.

Lisapisan sa...

Här är en till som längtar! Det låter härligt!! Tänkte på dig idag när vi var uppe i fina skatås och promenerade, oj, va gärna jag hade sprungit istället!

anneliten sa...

Du ser! Du är tillbaka! Inte var det väl så långt att vänta heller?

Jonna sa...

Grymt! Du är ju alldeles strax tillbaka där du var innan ju. Snabbt jobbat!

Ingmarie sa...

Fantastiskt!Du kommer att vara ditt "gamla" braiga jag med en massa extra bra!

Marre sa...

Ha, ha, du är rolig du! Men jag tycker man ska strunta i alla regler och måsten och lyssna på sin kropp. Du vet ju vad som känns bra och mindre bra. De e bare å åk!

JOHN sa...

Shit vad kul att det går så bra med träningen! Du är grym! :)