lördag 16 april 2011

Superpass
Jag har kommit på ett nytt pass. Eller, kommit på och kommit på, det är nog inte så svårt att komma på bara man har lite fantasi. Men hur som helst; Spring ganska exakt 5km, varav större delen på ganska flack och grusfri asfalt och en liten del på slutet bestående av rejäla backar och grusväg. Stanna sedan vid en styrkestation och kör 20min army training. Eller styrketräning eller vad du nu vill kalla det. Jag kallar det army training eftersom övningarna var typiska sådana. Dips mot en stock, utfallshopp, pushups, upphopp och planka med benindrag med fötterna på ovan nämnda stock. 3x20 på samtliga. Inte mycket till pass sett till varken tid, antal övningar eller antal repetitioner, men det räcker om man är i den postgravida form jag befinner mig i för tillfället. Hej mjölksyra i upphoppen liksom. Och hej blåsbälgsandning. Om du är nöjd här går det bra att sluta. Såklart kunde jag inte nöja mig här så jag fortsatte på den böljande grusvägen längs med vattnet. Lyckades pressa upp pulsen i 90% i några backar, trots krypfart. Det var det där med formen. Och just det, jag hade ju en vagn också. Exakt 1km ytterligare blev det, sedan dök denheltsjuktbrantabacken upp. Jag är inte helt dum och insåg mina begränsningar och stoppade klockan där. Alltså; exakt 6km på exakt 36 minuter. Snyggt! Pustade några sekunder och påbörjade sedan den mödosamma klättringen upp. Herregud, jag kom knappt upp gåendes ju! Sedan promenerade jag resten av den lilla vägen hem för att få till en lite bättre nedvarvnng än jag brukat på senaste tiden. 20 minuter stretch i solen på det och lördagförmiddagen är slut. Sixten, han sov igenom alla strapatserna den latisen.

10 kommentarer:

anneliten sa...

Sixten vilar sig i form tror jag. Härligt pass du fick till! Önskar att jag kunde få till lite styrka ibland.

Mia sa...

Ni är ett bra team du och Sixten :)

Du skulle spöa mig alla dagar i veckan i army-övningar. Är inte där än... :)

Kram och ha en fin lördagkväll!

mina sa...

Tycker du verkar vara i fin form :), vagnlöpning är jobbigare än man tror gör minst 30 sekunder per kilometer, snarare mer. Jag ska nog härma ditt pass nästa gång jag är ute med vagnen vi har till och med ett litet utegym längs min runda

Fit-Eva sa...

Backar är överjävliga men BÄSTA träningen! Och de där army-stationerna är ju jättebra!
Låter som mitt grupputomhuspass på onsdagar - springa lite, lite styrka/parövningar, springa lite, lite mer styrka mot bänkar eller varför inte lite ruscher uppför en trappa osv - grymt jobbigt (fast som ledare fuskar jag ju ibland får jag väl erkänna för jag måste ju ha koll på deltagarna!)

LinaTriathlet sa...

Bra pass du fick till! Kul att använda fantasin och ta hjälp av naturens hjälpmedel på vägen :)

Ingmarie sa...

Försöker klura ut var du härjar runt. ;-)
Låter som ett alldeles perfekt pass det där!Och roligt!

Jonna sa...

UNDERBART!

Lisapisan sa...

Vilket härligt pass!! Jag måste leta upp nån bra natur-träningsstation längs nån av mina rundor som jag kan stanna vid när jag väl är på gång igen =)

Löpning & Livet sa...

Anneliten: jo, han komemr vara i superform sen :)

mia: han kanske kan bli min coach? :)

mina: tack! Men riktigt som vanligt är jag inte :) härma på, det var roligt!

eva: Jo med lite fantasi kommer man långt!

lina: ja det är ett roligt sätt att få lite variation på tränignen!

ingmarie: årstaskogen :)

fartfylld: :)

lisapisan: det tycker jag absolut du ska göra!

Alva sa...

Kul att höra att du kommit igång så snabbt efter graviditeten och kunde springa så långt in i graviditeten. Söt bild på Sixten, förresten, han är jättegullig!