torsdag 14 april 2011

En himla massa grejer

Besök på bvc imorse som innehöll både vägning, mätning, läkarkontroll och föräldragruppträff. Tyngre bäbis - check. Längre bäbis - check. "Godkänd" bäbis - check. Och så var det premiär för föräldragrupp också. Många fina bäbisar som är mellan fem och nio veckor gamla, och en är född samma dag som Sixten. Och som jag trodde har jag nog haft en himla tur som får sova nästan hela nätterna, det verkar vara värsta lyxen som nybliven mamma. Nu håller vi tummarna för att det fortsätter i samma spår.

Vårigt härligt väder har det varit hela dagen så efter att ha varit hemma en sväng för lunch gick vi ut igen jag och Sixten. Kollade på kläder till honom (men köpte inget!), kollade på kläder till mig (men köpte inget!), köpte glass och en tidning (en mama, det trodde jag nog aldrig om mig själv..) till mig och så stannade vi till i en park på hemvägen. Mammalivet kan vara ganska lyxigt vissa dagar.

Och som inte detta vore nog ska jag få springa en snutt när Martin kommer hem! Så det är bäst att jag skyndar på nu. Jag ska vara ombytt och klar och Sixten ska vara matad och klar så att jag hinner ut och hem och kan lämna över springstafettpinnen till Martin innan det är kolmörkt ute. Här får vi springa i skift. Fast snart kanske vi kan springa vissa pass ihop, alla tre. Jag måste bara jobba upp konditionen lite till så att jag orkar prata samtidigt. Men det är nog snabbt gjort hoppas jag.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Känner igen det där....vi sprang faktiskt några gånger tillsammans med vagnen. Men upptäckte ganska snart att det var lättare att springa var och en för sig.Jag var ofta ute på långa sköna barnvagnslöpningar under dagen när det var sovadags för bebisen...

Anna sa...

Välkommen in i vardagspusslet. Men allt går bara man planerar och ger varandra lite tid. Dessutom MÅSTE man röra på sig för att funka. I alla fall jag. Mammledigheten med Vilgot var rena lyxsemestern och jag njöt i fulla drag. Den bästa tiden kommer nu med sol och värme. Härligt att det går bra med löpningen och allt annat.

Johanna sa...

Konditionen kommer nog att komma tillbaka fortare än kvickt, grunden har du ju :)

Jonna sa...

Hehe, jag brukar läsa systers mama och jag har inte ens barn :) men den är bra tycker jag, var ju t.o.m. löparspecial för ett tag sen!?

Daniel sa...

Hej!

Surfade runt och hittade din blogg. Härlig blogg du har. Du verkar vara en löpoman som jag ;) Kul!

Mvh
Daniel

Ingmarie sa...

Vänta tills Sixten börjar babla. Då kommer ni att ha jordens bästa oach och slavdrivare. ;-)

David Henderson sa...

Jag läste din blogg på engelska med hjälp av Google översättare. Det verkar fungera ganska bra. Naturligtvis vet jag inte om detta faktiskt kommer att översätta bra. Lycka till med ditt barn och kör när det är möjligt.

Danmark sa...

Moving and powerful! Youve certainly got a way of reaching people that I havent seen very often. If most people wrote about this subject with the eloquence that you just did, Im sure people would do much more than just read, theyd act. Great stuff here. Please keep it up.

Löpning & Livet sa...

jenny: jo det är ju skönare att springa själv, men som variation och för att hinna umgås lite extra är det ett bra alternativ!

anna: visst är det så! allt går om man vill!

johanna: det får vi hoppas :)

fartfylld: jo men helt kass verkar den ju inte :)

daniel: välkommen hit!

ingmarie: :D

david: det verkar funka :)