tisdag 9 november 2010

Stark och smidig

Efter en trött trött dag på jobbet var det lagom till kvällen dags att bli pigg igen. Jag misstänker att bäbisen lägger beslag på mitt järn och att förråden minskar vecka för vecka trots tabletter och nogranhet i övrigt. Inte så oväntat dock och det är väl bara att kämpa på.

Men i vilket fall så hade jag bestämt mig för att köra body balance. I vanliga fall har jag lite svårt att koncentrera mig och hitta lugnet i den aktuella salen eftersom den är väldigt trång vid full klass, samt då jag tycker det är alldeles för stimmigt och stojjigt innan start. Jag vill redan när jag går in i salen känna att det är en yoga/balanceklass jag kommit till och inte mötas av stress för att få en bra plats och massa prat och skratt. Kanske är jag stel och tråkig, men jag behöver lugn för att hitta mitt lugn.

Men hur som helst. Idag lyckades jag hitta det där lugnet. Och jag lyckades även få till mitt bästa bodybalancepass på evigheter. Kanske till och med ett av mina bästa någonsin och detta trots att (eller kanske just på grund av att?) jag har en tjock mage och många extrakilon på kroppen. Jag var både starkare ochs midigare än jag känt mig på länge. Jag lyckades kliva in i min lilla bubbla där kroppen liksom bara vet exakt vad den ska göra i nästa steg och där varje position bara komemr av sig själv. Där allt liksom bara fungerar perfekt. Åh, jag vill ha mera sådana pass!

7 kommentarer:

Jenny sa...

Härligt och vad skönt det lät att verkligen bara komma till ro och köra ett riktigt avslappnande pass!

Karin Engen sa...

Äh vad härligt!
Jag hoppas med att jag skall känna så en vacker dag när jag blir stor :)

Karin Engen sa...

Oj, jag ser att jag skrev "äh", jag menade ju "åh". Fast det kanske du förstod...

Carina sa...

Skönt att kunna hitta lugnet. Jag gör helst den här typen av lugnare pass hemma. Tänder ett ljus drar ner persiennerna och går in i mig själv. Går jag på den här typen av pass på gymmet så är det mer ren träning än lugn och avkoppling.

Mia sa...

låter ljuvligt. själv är jag stel som...ja jag vet inte vad. Likstel!

Förresten, jag drömde om dig i natt. Haha.. Så pass roligt att jag var tvungen att blogga det. Men oroa dig inte... :)

anneliten sa...

Body balance har liksom försvunnit från min karta - tror inte det finns på något gym nära mig. Jag tyckte en gång i tiden att det var ett skönt sätt att starta en dag.

Therese sa...

Åh, underbart! Jag tycker också att det kan vara svårt att hitta lugnet på yoga och bodybalanceklasser, folk är mer än lovligt snackiga. Jag fattar inte att de inte tar tillfället i akt att hålla tyst och njuta av att det är lugnt i kontrast till allt stimm som är i resten av världen.