tisdag 23 november 2010

Morgonspring i en mörk vit värld


Lånade Ice Bug Pytho 2. Nästan rosa.

Jag trodde nog inte jag skulle få uppleva någon snölöpning i år. Men det fick jag! När jag julpyntade igår kväll saknade jag snön, när jag vaknade i morse var den där. Som om mina önskningar slagit in. Förvånad upptäckte jag ett vitt lager på marken och massor av flingor i luften när jag tassade ut. Lycka! Och mycket passande en dag som denna. På jobbet har vi nämligen fått möjlighet att låna några Ice Bug-skor ett par veckor och nu har turen kommit till mig. Med snöflingor yrande runt ögonen tassade jag fram i de klippriga skorna. Det kändes bra, om än lite konstigt till en början. Och även om dubbarna "fäller in sig" på ren asfalt så kändes det lite underligt på de få partier där sådan var synlig. Men på det stora hela var det en angenäm upplevselse. Om jag kunde spå och visste att den kommande vintern skulle bli som den förra (Då jag minsan klarade mig igenom helskinnad trots vanliga skor. Till och med utan broddar.), om jag inte varit gravid (och antagligen inte kommer springa så många steg under den "riktiga" vintern), samt om de inte varit såpass dyra (1700kr för Phyto 2 som jag lånat) hade jag nog investerat i ett par. Nu blir det inte så. Men kanske nästa år. Just den här modellen passade mina fötter riktigt bra och vi skulle nog trivas fint ihop.

12 kommentarer:

Karin Engen sa...

Jag sprang också i vanliga löpardojor utan broddar hela förra vintern, funkade fint även om det kanske är att föredra att ha ett par ica bugs...eller broddar för den delen!

Em Löfgren sa...

coolt! faktiskt aldrig hört talas om! ska undersökas mer =)

mina sa...

Ja visst är det härligt med snö. Ice-bugs är säkert toppen, men lite i dyraste laget. Vanliga trä-på-dubbar hade jag förra året, det fungerar utmärkt.

Mysigt med julpyntet, vårt åker också upp i veckan, brukar vänta med gardiner och sånt till lucia, men allt måste ju vara klart till bebben kommer så i år åker allt upp till första advent

Mia sa...

De där skorna har varit min våta dröm sedan en tid tillbaka. Men allvarligt. 1700 spänn. så bra är jag inte :)

Kram på dig!

Anonym sa...

Jag har sprungit nästan varje dag med mina Icebug Pytho2 den senaste veckan på både snö, slask och morgonfrost och jag är helnöjd. Det tar ett tag innan man helt litar på fästet men nu flyter det på fint. Lätt den bästa träningspresent jag köpt till mig själv. =)

Ann sa...

Åh vad härligt att du fick till ett sånt pass, glad för din skull! Och coola skor, suveränt att få möjlighet att provspringa sådär ju!! Jag måste köpa iaf nåt med GTX, men jag kanske nöjer mig med broddar man liksom kan ta av och på du vet. Funkade förra vintern. It´s a jungle, de där med GTX-skor... Rekommendationer från proffset?

Annika sa...

Åh mys att du fick snö ändå! Och väldigt bra timing! :)

Min kille köpte ett par icebugs men tycker att de är lite stumma och inte så sköna som vanliga löpardojor... Så länge det inte är is så klarar man sig bra med vanliga skorna tycker jag :)

Saknar ännu mer magbilder. Skulle vilja se den varje dag! :) Snart bara en fjärdedel kvar!

anneliten sa...

Jag har haft mina ice bugs i flera år. Tycker inte att dubbarna trycks in ordentligt på asfalt. Inbillar mig att dubbarna inte är avpassade för lite mindre människor - kan det vara så? Du som jobbar på sportskoaffär...

Karin - FitnessochHälsa sa...

Perfekt att du kan låna dessa skor så att du fick uppleva lite snölöpning!

Carina sa...

Vilken bra förmån att få prova skorna innan eventuellt köp!
Jag kör på egendubbat och tycker att det funkar bra.

Löpning & Livet sa...

karin: ica bugs, hehe ;)

emlisicious: http://www.loplabbet.se/system/search/adv_search.asp?container=0&gender=0&property3=0&manuid=24&property2=0&property1=0&x=15&y=7

mina: ja, tyävärr kostar de lite för mycket. har faktiskt aldrig testat broddar, men jag har däremot sålt sjukt många de senaste dagarna så de borde ju funka :)

snart är bebben här!!

mia: aha, så man måste vara bra för att få ha ett par? ;) klart du är tillräckligt bra!!

anonym: härligt! ska testa "mina" imorn igen!

ann: du fixade det där galant utan tipshjälp :)

annika: ja, broddar hade jag behövt (det var slut överallt när jag äntligen fick tummen ur..) i modden förra året, men skor kan ec vara överkurs om det itne är is ja. men det är roligt med skor :)

vi får väl se om det dyker upp någon bild såsmåningom :)

anneliten: kanske ligger det lite i det.. om man går blir ju inte trycket lika hårt och dubbarna "fälls inte in" lika bra. kanske gäller lite samma sak om man är väldigt lätt och springer..

karin: jepp, och jag hinner testa ytterligare en gång!

carina: ja verkligen en förmån!

Malena sa...

Jag har ett par Icebug Sisu (tror jag minsann modellen heter??) och jag trivs jättebra i dem!
Du är så imponeranade och inspirerande som springer och tränar så bra "trots" magen :) !!!

Ha en bra torsdag!