onsdag 10 november 2010

Morgonlufs & skumtomtar

Ännu en morgonlufsrunda har avnjutits. Det några sekunder innan jag fattade vad det var som lät (mobilalamret) och väl vaken funderade jag en extrasväng om jag verkligen inte skulle sova vidare istället. Men sen tänkte jag att jag ju redan var vaken och då är det ju dumt att missa en chans till lite spring. Vem vet hur många gånger till jag kan springa innan bäbispaus.

Det var en fin tur utan känningar i magen, men jag hade hellre föredragit att den snö som föll igår fått lägga sig som ett vitt täcke på marken istället för att bara smälta så fort den nuddade just marken. Nu var det bara halt. Dumt.


Sådana här fast stoora! bild; snodd från nätet

Förövrigt har, precis som varje år vid den här tiden, fått en hangup på skumtomtar. Förstår inte riktigt vad det är för speciellt med dessa små rosa tomtar, men något är det uppenbarligen. Vanligtvis brukar jag nöja mig med sådana där små, men bredvid mitt jobb finns en affär med stora! Det är livsfarligt att ha den där affären så nära. Det är inte bara en utav Göteborgs största godisbutiker, de har också riktigt fräscht och färskt godis. Och alla mina favoriter. Jag brukar försöka begränsa mina besök till ett par dagar i veckan, men nu i skumtomtetider vet jag inte hur det ska gå med det där. Snart börjar jag skämmas för mina frekventa besök. Tur att jag bara handlar för ungefär 6kr åt gången. 6kr är nämligen vad tre stycken stora skumtomtar väger. Ja tydligen. Små skumtomtar är supergoda, stora skumtomtar är helt sannslöst sjukt goda! 3 stora skumtomtar är en alldles lagom efterrätt när lunchlådan är uppäten. Mums. Kanske ska jag be om att få köpa en hel låda? Fast risken är att det blir bara skumtomtar till lunch då..

12 kommentarer:

Marre sa...

Åh, det är min favorit också! Brukar få lådor av dem då jag fyller år i december. Älska!

anneliten sa...

Åhh, nu blev jag sugen på skumtomtar - fy på dig att frestas så ;-)

Jenny sa...

Åh, skumtomtar är helt fantastiska! Tur att jag bor nära Cloettafabriken då de har riktigt bra fabriksförsäljning på stora och små tomtar med lite skönhetsfel. Smaken är ju dock densamma...:)

Daniel sa...

Yey!!! Skumtomtar är jättegott! Själv har jag en fru som jobbar på ett godisföretag där dom tillverkar skumtomtar och annat gott...det kan vara lite farligt ibland ;)

Sofia sa...

Å skumtomtar kan man inte få nog av, stora har jag aldrig sprungit på,kanske är lika bra att hålla sig till de små =)

Sofie RW sa...

Jag har inte ens smakat skumtomtar - kan inte komma ihåg att de fanns i början på 90-talet då jag åt godis senast :) . Fast de låter goda!
Och sen när du inte kan springa längre kan du se det att du tossar iväg till skumtomtebutiken som mini-intervaller.

Eleonor sa...

Psst, du kan vinna en varm o mysig fleecejacka + strumpor från Granngården till ett värde av 650 kr !! Passar bra nu i snöyran! Regler hittar du under fliken: Tävling!
Mvh
/Eleonor

Ingmarie sa...

haha! Du kanske till slut måste be dem att inte sälja till dig mer än max 3 dagar/vecka och max 3 åt gången.;-)Jag har tack o lov inte det begäret. Tycker de är alldeles för sötsliskiga. (Men jag lovar att jag har andra cravings...)

Carina sa...

Jag kan också utan problem knö ner en och annan skumtomte. Är de färska så är de helt oemotståndliga!!

Mia sa...

Skumgodis - jammi!

Jag har hittat ett godis från Malaco som heter typ "yoghurt splash". Frukt + yoghurt är ju typ som vilken frukost som helst :)

Annika sa...

Gulliga du! :)

Alltså med tanke på hur mycket du springer nu! Fastän du är gravid så är det klart att du skulle kunna springa också. Men förstår att du satsar på lite bättre tider och kanske inte tycker att det är roligt att "ta det för vad det är" :)

runwaytoadventures.com sa...

Sweet! alskade ocksa dem innan, men efter ett missode att ata dem i Australien pa varldens varsta julafton kan jag inte ens se en sadan fd godbit langre.