torsdag 26 december 2013

Julen 2013

Så var julen (nästan) över. En tomte dök upp igår, på juldagen, då vi firade med min mammafamilj. Verkar dock som nästantreåringen genomskådade bluffen direkt då han sa "Emma" så fort tomten sagt ungefär en mening. Men tomten var ändå läskig så någon bild med nämnda nästantreåring sittande i tomtens knä blev det inte.


Julaftonen var fin och så även juldagen. En springtur även igår blev det, då tillsammans med Martin för första gången sedan i somras. Det gäller att passa på när det finns barnvakter i huset.

Lite trött på julmat och julgodis är en nu men snart är faten och burkarna länsade. Dags då att börja fundera över nyårsmat. Några (vegetariska) tips?

4 kommentarer:

Jessica sa...

Gissar att det ska vara barnvänligt, barnen på förskolan jag jobbar på älskar sötpotatis och bönburgare.

Rosta sötpotatis med chili och vitlök. Mixa sedan med svarta bönor. Koka tjock polenta och använd som bindmedel. Krydda med spiskummin och salt.
Använder ungefär proportionerna 40%+40%+20%.

Ingmarie sa...

Fin jul!
Och festligt att han redan genomskådat tomten! :-O

Nyårsmat...
jag är urkass på sånt men nätet vimlar av bra grejer.
T.ex denna sida:
http://vegoriket.se/

Karin sa...

Nyårs-mat-tips:
Detta gjorde vi förra året som huvudrätt, getostfyllda squashtorn och rispottobiffar: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/r/risottobiffar-med-getostfylld-squash/

I år äter de andra kött, men jag ska nog göra några slags fyllda portobellosvampar, med en festlig potatisrätt till som jag tyvärr glömt namnet på. Till förrätt blir det nog nånslags mini-råraka med goda tillbehör på.

Löpning & Livet sa...

Tack för alla tips!!