tisdag 17 december 2013

Tunga pass

En trött som sprang...

Tempopass igår. För mig betyder det successivt stegrande fart upp till 4-5km (igår 4), strax under tröskel-fart x antal km (igår 3) och nedvarvning. Det var tungt. Under uppjoggen hade jag en riktigt bra känsla och den höll i dig ungefär fram till 5km. Då dog jag lite av backar och motvind. Jag tappar fart och teknik och blir allmänt kass. Men jag måste vara lite snäll mot mig själv och påminna mig om att det vara är drygt 2 månader sedan Ester föddes. De flesta har ju inte ens börjat fundera på löpning vid denna tid... (Bara för att det funkar för mig (och flera med mig) är det givetvis ingen generell rekommendation från min sida.) Bra känsla när jag kom hem dock och faktiskt gick det pyttelite snabbare än de två tempopass jag fått till tidigare efter graviditeten.

och en trött som sov.

Idag lugn och fin vagnjogg på 12km. Lugn och fin ja. Men inte så lätt jag hade önskat. Slitna, tunga ben var det som lite lätt motvilligt bar mig framåt och det fick bli promenerande i de flesta backarna för att hålla intensiteten nere. Imorgon blir det inget spring för de här spirorna. Helt enligt plan och mycket välbehövligt (tydligen).

4 kommentarer:

Sandra sa...

Hej. Härlig o inspirerande blogg. Får man fråga vad du springer i för ryggsäck?

Löpning & Livet sa...

Tack! :)

Jag har 3 olika. En vätskesäck från Nathan som jag mest har som just vätskesäck men använder ibland när jag bara ska ha något litet med mig. http://www.runforest.se/shop/nathan-vatskevast-hpl-8125p.html?utm_source=shopalike&utm_medium=cpc&utm_campaign=5010N52

sedan har jag två olika från Salomon. Dels denna: http://www.loplabbet.se/store/alla/salomon/salomon-xa-20-backpack-dam.html som rymmer mycket och sitter bra. men den jag gillar absolut bäst är denna: http://www.salomon.com/others/product/xt-wings-10-3-vest-m.html

går att expandera och rymmer då nästan lika mycket som den andra.

Rund är också en form! sa...

Helt rätt att vara "snäll" mot dig själv! Du kommer vara på g, men ta hand om kroppen just nu. :-)

Kram M

Jonna sa...

så imponerad av dig som hinner/orkar både träna och blogga! men jag hoppas få ny fart till bägge delar efter helgerna... :)