fredag 6 december 2013

Ojojoj

Intervaller. Det var ett tag sedan. I alla fall i dess rätta bemärkelse och i alla fall banvarianten. Och ja, det kändes vill jag lova. Väldigt mycket.

Jag stoppade ner Ester i vagnen och fick till en lite väl kort uppjogg. Jag har en bana mindre än 1 km hemifrån och trots en omväg blev det bara drygt 2,4km, inklusive 3 stegringslopp samt 10min paus för löpskolning innan jag drog igång. Jag vill gärna ha 3. Minst. Segstartad.

Helt slut...

4x400m tänkte jag skulle vara en lagom start så här post graviditet och allt därikring. Det var precis vad jag gjorde. Dock hade jag tänkt mig att inte köra riktigt för fullt. Men. Det gick sådär med den saken. Första intervallen gick alldeles för fort och jag var död redan där. 1:32 var långt mycket bättre än jag vågat hoppas på. Även om det är en bit ner till vanliga tider. Flåsade så att jag trodde jag skulle dö och tänkte att jag nog får köra 2min vila istället för 1. Eller åtminstone 1,5min. Men sen bestämde jag mig för att köra igen efter 1min i alla fall. Vilket jag så här i efterhand inser var dumt. Jag hann aldrig får ner pulsen tillräckligt och gick därmed in i nästa intervall otillräckligt återhämtad. Men körde. 1:37 och kass känsla. Kände mig lång. Åt fel håll. Kass teknik. 1min vila. Iväg igen med fokus på teknik, mindre på fart. 1:37 men en mycket bättre känsla. Vila 1min och så iväg på sista. Teknik, teknik. Trodde lungorna skulle sprängas sista hundra metrarna men höll ihop och landade på 1:36. Så frånsett första ganska jämna intervaller.

På det stora hela är jag mycket nöjd och detta kommer bli ett slags testpass som jag regelbundet kommer att köra.  Successivt kommer jag dock öka upp antalet intervaller och planen är att redan nästa gång köra 5st. I vanliga fall tycker jag 8st är ganska lagom. Då kan jag hålla ihop mentalt och orka hålla en hög fart genom samtliga intervaller. Om jag inte minns helt fel har jag sprungit en 400m intervall på 1:19. Dit är det en bit och det får ta den tid det tar. Första målet får bli under 1:30. Någon enstaka kan jag säkert få till redan nästa gång, men jag vill ha samtliga där innan jag är nöjd.

4 kommentarer:

Unknown sa...

åh! ett älsklingspass med 400 m intervaller!!! bra kämpat i kyla och oväder!

Anna (Orka mera) sa...

Bra jobbat! Själv vägrar jag gå ut idag. Sven är liksom bara FÖR mycket!

Johanna sa...

Wow, så häftigt bra att du klarar det här! Heja!

Mia sa...

Grymmeligrymtgrymt! Di dära första intervallpassen är inte att leka med. När de väl är gjorda så blir det ju bara bättre och roligare sen :)