lördag 21 december 2013

Regnig fartlek och julpyssel

Sprayregn och blåst. Som blev till mer regn och mer blåst. Segt. Äckligt väder. Jag vill ha snö! Den enda fördelen med att det är barmark är att det är lättare att springa med vagn konstaterade jag i torsdag när jag var ute och sprang med just vagn.

Idag sprang jag utan vagn. Ett fartlekspass som ärligt talat kändes rätt dåligt. jag försökte fokusera mer på tekniken och strunta i farten när det kändes som att jag sprang i kola. Fokus idag var långa ökningar och på de fyra kilometer jag fartlekte fick jag ihop fem stycken. Med något kortare joggvila mellan. Riktigt långsam jogg. Så jag blev förvånad när jag efter passet såg att jag snittade 5:12 min/km inklusive vilan. Så var definitivt inte känslan. Men ibland är det så. Blöt och kall klev jag in och var rätt nöjd ändå.Jag har grejat med saker inför julen hela dagen och det är egentligen först nu jag sitter ner någon längre stund. Ester har en sovdag och har bara varit vaken ett par kortare omgångar för mat, sedan har hon somnat igen och sovit i flera timmar. Bra en sådan här dag då det är mycket att stå i. Bland anant har jag klistrat ihop pepparkakshus, dekorerat det färdigt och gjort egna qournbullar (utgick från detta recept men bytte ut köttförsen mot qournfärs och skippade (äcklig) lök. Smidigt att göra i ugn och slippa riskera trasiga bullar. Det kommer jag göra även när jag gör bönbiffar och dylikt i fortsättningen.

5 kommentarer:

Aka sa...

Vilken racer fart
Och snyggaste huset

Ingmarie sa...

Men du, du gjorde det! Starkt! Och jättefint hus! :-)

Malin sa...

Vilken bra dag trots trist väder. Snabb som attan, fint pepparkakshus o skönt med sovande bebis ;)
Jag bangade min planerade promenad pga vädret, men ledde till ett bra pass på gymmet istället så blev rätt bra.

Snorkkis sa...

Ja vilket fint pepparkakshus! Jag tycker det räcker med snön i form av glasyr och pudersocker på pepparkakshus medan det kan vara bar mark ute - främst för vagnspringet. Men det blir ju ljust och mysigt med snö ute.

Andreas Åkesson sa...

Snyggt hus!