måndag 7 oktober 2013

Tabatastyrka med egen kroppsvikt

På pappret plättlätt, i verkligheten svettigt. Kanske inte i vanliga goda formen, men definitivt i vecka 40-formen.Nä, ingen bäbis i sikte. Däremot en dag i vilans tecken. Hade jag tänkt. Men en timme efter att Martin lämnat Sixten ringde de och berättade att han ramlat (Sixten alltså, inte Martin) och att vi nog behövde åka till vårdcentralen för att tejpa eller sy ett sår i pannan. Stackars plutt. Men när jag kom till förskolan var han sitt vanliga jag, vilket kändes skönt. Det blev dock tejpning och ett stort plåster.

Vila blev det delvis också eftersom vi sov middag i två timmar och sedan myste i soffan framför Mysteriet på Greveholm, en av hans favoriter. Något gym blev det däremot inte, men väl ett hemmapass. Styrka med endast egen kroppsvikt i tabataform som sagt. Svettigt och rätt tufft emellanåt. Kort kort vila mellan seten så totalt 30 minuter. Varsågod att härma. Med diagonallyft menar jag hand och knästående där höger arm och vänster ben lyfts samtidigt. Stabila höfter och kontroll på bålen. Sista övningen är svår att förklara så att det blir rätt utan att visa. Ska se om jag kan filma den vid tillfälle. Bra är den iallafall.

3 kommentarer:

Unknown sa...

stackars Sixten! Skönt att det gick så bra. Han kanske tyckte det var spännande med ett sjukhusbesök? Det tyckte iaf Odin när hans lillebror svalt en glaskula och de fick åka ambulans... inte lika kul tyckte lillebrorsan själv dock... :O

Mia sa...

Ajaj. Krya Sixten!

För ngr dagar sedan hittade jag mina små lappar jag hade med övningar för hemmaträning i väntans tider. Det här ger sannerligen flashbacks :)

Anna (Orka mera) sa...

Aj aj, Sixten! Skönt att det gick bra! Bra jobbat med styrkeövningarna. I vecka 40 hade jag nog lagt mig och väntat i soffan :) Imponerande!