tisdag 15 oktober 2013

Fysisk status

Kroppen är verkligen fascinerande. Den återhämtningsförmågan alltså! Det har bara gått knappt fem dagar sedan lillasyster (Som precis fått ett namn, återkommer med det när alla de närmsta fått ta del av det.) kom ut, men jag känner mig redan väldigt väl återhämtad.

Bäckenbotten känns inte helt som vanligt men på god väg att bli stark igen. Är jag bara lite duktig med kniptränandet så är jag nog snart tillbaks där jag var innan vad gäller den punkten.Om jag fick någon separation av den raka bukmuskeln så har den hur som helst gått tillbaks nu. Jag känner mig ungefär som vanligt i vardagen och begränsas inte av försvagad bålmuskulatur. Men förmodligen skulle jag fortfarande vara lite svagare om jag skulle få för mig att testa tunga bålövningar. Vilket jag naturligtvis inte tänker göra än på ett tag. Jag känner mig dock redo att börja med mycket lätt styrketräning med egen kroppsvikt och yoga inom några dagar så om inget oförutsett kommer händer kommer jag nog göra det.Springet får givetvis vänta dock. Först ska jag bli normalstark i bäckenbotten igen och dessutom känna att jag har full kontroll på bålen. Tills dess får jag nöja mig med att promenera för att få frisk luft och (lite) endorfiner. Jag fick en liten bristning som krävde några stygn och jag är fortfarande lite lätt svullen och öm. Därför tar jag det lugnt och tempot är ganska långt ifrån något som gör mig svettig dock. Det är heller inte fråga om några långpromenader.

Jag har ingen brådska och kommer precis som vanligt och som efter förra graviditeten lyssna på kroppen. Den talar om när det är läge att växla upp. Eller om jag behöver växla ner. Jag vet att jag kommer att komma tillbaks till där jag var innan jag blev gravid, kanske till och med ett snäpp till. Kroppen är fantastisk och ger jag den rätt pusselbitar i rätt takt och ordning kan den ta mig hur långt som helst (nästan).

3 kommentarer:

tilda sa...

grattis till lilltjejen!! Så söt! Skriv gärna så mycket du orkar och hinner här på bloggen om din väg tillbaka till träningen och framförallt löpningen. Det kommer ge mig tips och inspiration till att själv komma tillbaka då jag skall ha mitt första barn i dagarna!

Unknown sa...

skönt, och coolt, att du känner dig så pigg och fräsch i kroppen! såklart hjälper träningen till, att du kunnat träna hela grav osv.

Louise sa...

Fantastiskt att du kan känna så efter bara ett par dagar! Du måste verkligen ha lyckats behålla fin form under hela graviditeten!